Aerosmith обявиха края на концертната си дейност

04 август 2024
Aerosmith
Снимка от YouTube screenshot

Aerosmith отмениха окончателно прощалното си турне "Peace Out" и обявиха, че прекратяват концертната си дейност.

Обиколката стартира миналата година, но бандата изнесе само три концерта, след което пренасрочи останалите дати заради нараняване на ларинкса на фронтмена Steven Tyler. 

Сега групата публикува дълго послание в социалните мрежи, с което съобщи, че се оттегля от сцената заради проблемите с гласа на Tyler.

„Беше 1970 г., когато една искра на вдъхновението се превърна в Aerosmith. Благодарение на вас, нашата Синя армия, тази искра пламна и гори повече от пет десетилетия. Някои от вас са с нас от самото начало и всички вие сте причината да влезем в историята на рокендрола. За нас беше честта на живота ни нашата музика да стане част от вашия живот. Във всеки клуб, на всяко масивно турне и в грандиозни и лични моменти вие ни дадохте място в саундтрака на живота си. Винаги сме искали да правим незабравими за вас изпълнения. Както знаете, гласът на Steven е инструмент като никой друг. Той прекара месеци в неуморна работа, за да върне гласа си там, където беше преди травмата. Виждахме го как страда, въпреки че има най-добрия медицински екип до себе си. За съжаление вече е ясно, че пълното възстановяване от вокалната му травма не е възможно. Колкото и да ни боли, взехме трудното, но необходимо решение – като банда от братя – да се оттеглим от турнетата. Безусловно благодарни сме за всички, които с вълнение очакваха да тръгнат на път с нас за последен път. Благодарни сме на нашия експертен екип, нашия невероятен екип и хилядите талантливи хора, които направиха нашите исторически музикални обиколки възможни. Последна благодарност към вас – най-добрите фенове на планетата Земя. Пускайте нашата музика силно, сега и винаги. Мечтайте. Вие сбъднахте нашите мечти".  
 

Миналия май Tyler изненада фенове, присъстващи на концерт на The Black Crowes - първото му изпълнение на живо след травмата на гласните струни.
 
Magic - Музиката, която обичаш

Новини