Barbra Streisand почете колегата си от „Роди се звезда“ Kris Kristofferson

30 септември 2024
Kris Kristofferson
Снимка от kriskristofferson.com

Barbra Streisand отдаде почит на колегата си от „Роди се звезда“ Kris Kristofferson малко след съобщението, че актьорът и легенда на кънтри музиката е починал на 88 години.

В публикация в Instagram, включваща обложката на албума им „A Star Is Born“, Streisand си спомня времето, което са прекарали заедно. 

„Първият път, когато видях Kris да свири в клуб „Трубадур“ в Лос Анджелис, знаех, че той е нещо специално. Бос и дрънкайки на китарата си, той изглеждаше като перфектния избор за сценарий, който разработвах, който в крайна сметка стана „Роди се звезда“. Във филма Kris и аз изпяхме песента, която бях написала за основната любовна тема на филма, „Evergreen“.

„Роди се звезда“ със Streisand и Kristofferson, който излиза през 1976 г., се превърна в огромен успех в боксофиса, като спечели 80 милиона долара в Северна Америка при бюджет от едва 6 милиона. Филмът, който е третата адаптация на оригинала от 1937 г. с участието на Janet Gaynor и Fredric March, проследява неизвестна певица, която се влюбва в рок звезда. „Evergreen“ спечели "Оскар" за най-добра оригинална песен.

Втората снимка в публикацията показва кадър на Streisand и Kristofferson по време на нейния концерт в Хайд Парк в Лондон през 2019 г., където Kristofferson беше специален гост. 

„Помолих Kris да се присъедини към мен на сцената, за да изпеем другия ни дует от  „Роди се звезда“, „Lost Inside of You“. Той беше очарователен както винаги, а публиката го обсипа с аплодисменти. Беше радост да го видя да получава признанието и любовта, които толкова много заслужаваше“.

В края на публикацията си Streisand изказа съболезнования на съпругата на кънтри звездата, Lisa, „която знам, че го подкрепяше по всякакъв възможен начин“.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини