Братята Gallagher се събират за турне на Oasis

26 август 2024
Liam Gallagher
Снимка от БГНЕС

Liam и Noel Gallagher засилиха спекулациите, че събирането на Oasis най-накрая може да се случи, след като братята намекнаха, че във вторник може да се очаква важно съобщение от тях. 

Кратък клип със същия шрифт и стил на известното лого на групата се появи в акаунтите на братята в социалните мрежи в неделя, както и на официалната страница на Oasis. Той показва датата „27.08.24“ и „8 сутринта“. 

Феновете на рок групата от Манчестър умоляваха братята да се съберат, откакто се разделиха през 2009 г. след сбиване зад кулисите на фестивала Rock en Seine в Париж. Материал на Sunday Times, който цитира вътрешни лица от индустрията, твърди, че братята ще изнесат поредица от концерти през следващата година, включително на лондонския стадион "Уембли" и Хийтън Парк в Манчестър. 

Има също спекулации, че може да се работи по хедлайнерско участие на "Гластънбъри".

Liam Gallagher прекара голяма част от неделята, отговаряйки на слуховете в X/Twitter:

„Никога не съм харесвал тази дума БИВШ“, каза той и да сподели новинарски статии за слуховете за събиране.

По време на шоуто си на фестивала Reading в неделя вечерта той посвети песента на Oasis "Half The World Away" на своя брат с думите:

„Искам да посветя тази песен на Noel Gallagher“.

По-късно той посвети "Cigarettes & Alcohol" на хора, които според него мразят групата. В края на концерта същият тийзър клип, показващ датата 27 август, се появи на екраните на сцената.

Братята винаги са имали обтегнати отношения и поредица от турнета се провалиха през годините, а кулминацията беше сбиването зад кулисите през 2009 г. в Париж, което доведе до напускането на Noel.

Изминаха 30 години, откакто "Definitely Maybe" на Oasis оглави класациите, превърна братята Gallagher в световни звезди и помогна за началото на ерата на брит-попа. 

Сега The Sun съобщава, че ако дългоочакваното турне на братята се състои, то може да спечели 400 милиона британски лири. В интервю за вестника експерт от музикалната индустрия твърди, че „с билети, спонсорство, стоки и заснемане“ приходите за Liam и Noel могат да бъдат „над 50 милиона за всеки“.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини