Bruce Springsteen няма намерение да спира с концертите

26 август 2024
Bruce Springsteen
Снимка от БГНЕС

Bruce Springsteen няма планове да остави китарата си скоро.

Легендарният музикант, чиято кариера продължава повече от пет десетилетия, даде да се разбере по време на шоуто си на 23 август във Филаделфия, че слуховете за предстоящото му оттегляне от сцената са далеч от истината.

Пред развълнуваната публика Springsteen отхвърли всякакви приказки за прощално турне с характерната си дързост. 

„Съществуваме от 50 ш*****и години и няма да спираме!“, заяви той. „Няма да правим никакво прощално турне, това са глупости! Исусе Христе! Без прощално турне за E Street Band! Прощаване с какво? С това хиляди хора да крещят името ти? Разкарайте се, по дяволите. Няма да ходя никъде!“. 

Пламенната му реч беше в отговор на спекулации относно дълголетието на Springsteen и настоящото турне на E Street Band.

Шоуто беше част от северноамериканския етап от текущото им турне, с което се представиха пред публика в САЩ и Европа въпреки проблемите, включително битката на Springsteen с пептична язва миналата година.

Въпреки че напоследък се появиха слухове за възможно прощално турне, китаристът Steven Van Zandt също разсея всякакви съмнения за предстоящ край, като каза наскоро: „Не виждам края никъде, ако трябва да бъда честен, особено в Европа, където ние сме по-големи, отколкото някога сме били. Мисля, че можем да свирим всяко лято, човече”.

Настоящият етап от турнето ще продължи с изпълнения в Торонто и Ванкувър, преди да приключи на 22 ноември.

Феновете могат също да очакват предстоящия документален филм, "Пътен дневник: Bruce Springsteen и The E Street Band", който ще бъде пуснат в стрийминг платформи през октомври.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини