Bruce Springsteen официално е милиардер

20 юли 2024
Bruce Springsteen
Снимка от БГНЕС

Bruce Springsteen официално е милиардер със състояние около 1,1 млрд. долара, съобщи "Форбс".

Певецът и китарист, който стои зад хитове като „The River“, е увеличил значително богатството си през последните години. Това се дължи в немалка степен на грандиозната продажба през 2021 г. на музикалния му каталог на Sony за около половин милиард долара.

Сделката последва изключително успешното му представяне на Бродуей. Springsteen е на глобално турне, планирано да продължи до 2025 г.

По данни на браншовата организация Pollstar през 2023 г. Springsteen е продал над 1,6 млн. билета за концерти, като е събрал 380 млн. долара приходи.

74-годишният изпълнител на „Dancing in the Dark“ не показва признаци на отказване.

В продължение на десетилетия авторът на песента „Jungleland“ е продал 140 милиона албума в световен мащаб, което го поставя сред най-продаваните музиканти за всички времена.

Приет в Залата на славата на рокендрола, с 20 награди „Грами“ и „Оскар“, Springsteen ще бъде обект на предстоящ биографичен филм, в който в неговата роля ще влезе актьора Jeremy Allen White.

За маратонските му концерти се носят легенди, като най-дългият от тях е с продължителност над четири часа - представление, което той изнесе в Хелзинки през 2012 г. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини