Celine Dion пя на Айфеловата кула под олимпийските пръстени

27 юли 2024
Celine Dion
Снимка от БГНЕС

Франция надмина себе си и сътвори уникално и незабравимо представление за откриването на 33-тите Летни олимпийски игри в Париж. 

И ако случайно някой е останал равнодушен към гледките от френската столица, мистериозния факлоносец, яздещата по Сена жена и спиращото дъха светлинно музикално шоу, поднесено от сърцето на Париж - Айфеловата кула - то едва ли някой е успял да овладее емоциите си, когато великолепният глас на Celine Dion се понесе над града минути след запалването на жертвеника с олимпийския огън, който полетя във въздуха под формата на гигантски балон.

Канадската музикална икона направи триумфалното си завръщане и с виртуозно майсторство и силна емоция изпълни известната песен “Hymne à L’amour” на обичаната френска звезда Édith Piaf.

Dion беше застанала на подиума точно под олимпийските пръстени върху Айфеловата кула, облечена в елегантна сребърна рокля. Както пише Rolling Stone "тя светеше по-ярко и от най-ярките светлини, проблясващи в Париж". 

Феноменалната изява на певицата беше важна стъпка от нейната борба за контрол над заболяването ѝ Синдром на скования човек, за което тя разкри през декември 2022 г. Този юни звездата се зарече, че ще се завърне на сцената, въпреки тежките последици за тялото ѝ, включително за способността ѝ да пее, от рядкото неврологично заболяване.

В документалния филм “I Am: Celine Dion” звездата показа откровено как живее с болестта си, но и сподели надеждата си един ден да успее да се върне към това, което най-много обича - да пее на сцената. 

“Знаете ли, не е трудно да направиш едно шоу. Трудното е да отмениш шоу”, казва тя във филма. “Работя усилено всеки ден. Но трябва да призная, че е много трудно. Липсва ми много. Липсват ми хората. Ако не мога да бягам, ще вървя. Ако не мога да вървя, ще пълзя. Но няма да се откажа”. 

През април Dion каза пред френското издание на сп. Vogue, че целта ѝ е да види Айфеловата кула отново.

През последните дни вървяха множество спекулации за музикалното завръщане на Dion. След като тя пристигна в Париж слуховете се засилиха още повече, а присъствието в града на Lady Gaga накара въображението да стигне дори до възможността двете да пеят заедно. Някои медии твърдяха, че те са репетирали изпълнение на “La Vie en Rose” на Édith Piaf. 

И макар да нямаше такова изпълнение, едва ли някой е останал разочарован. 

Lady Gaga поднесе първото музикално шоу в рамките на продължилата 4 часа церемония по откриване на Олимпийските игри в Париж. Тя изпълни “Mon Truc en Plumes” на Zizi Jeanmaire и направи стилно кабаретно представление с френски шик.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

Преди церемонията се говореше за участие и на Ariana Grande и Dua Lipa. Последната не беше сред присъстващите, но пък Ariana беше сред звездните гости на откриването заедно със Cynthia Erivo, с която си партнират в предстоящия филм "Wicked".

Ariana Grande

Magic - Музиката, която обичаш

Новини