Céline Dion издаде „Hymne A L'Amour“ като сингъл

12 октомври 2024
Celine Dion
Снимка от facebook.com/celinedion

61 години след смъртта на френската певица Edith Piaf, Céline Dion почита нейното наследство и отбелязва собственото си завръщане към музиката.

Dion изпя класиката на Piaf „Hymne A L'Amour“ на Айфеловата кула по време на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж тази година. Изпълнението беше нейното първо излизане на сцена, откакто обяви диагнозата си Синдром на скования човек през 2022 г.
 
Сега феновете могат да се насладят на официална версия от изпълнението на живо, която излиза като сингъл на Dion. 56-годишната певица преди това издаде песента „Love Again“ към едноименния филм от 2023 г. - единственият ѝ друг сингъл след диагнозата.

В интервю за сп. People канадската звезда разкри как нейната диагноза се отразява на живота и кариерата ѝ. 

„Гласните ми струни ме водеха по пътя, а сега дори не мога да говоря с тях“, обясни тя.

Завръщането ѝ на сцената беше важно, тъй като тя каза също, че завръщането в студиото е „голямо, голямо, голямо предизвикателство“, и призна, че е изненадана, че пеенето внезапно е станало „по-трудно“.
 
По-рано тази седмица Dion се просълзи, докато слушаше изпълнението на Kelly Clarkson на нейния незабравим хит от филма "Титаник", "My Heart Will Go On". 

"Когато се прибрах от Олимпийските игри, гледах и слушах твоята реакция на изпълнението ми от Айфеловата кула. Беше толкова мило да чуя гласа ти. Гласът ти трепереше и това ме трогна дълбоко. Ти плачеше и аз също започнах да плача. Какво е цялото това реване?! И сега те гледах да пееш "My Heart Will Go On" и плача отново. Беше абсолютно невероятна. Фантастична. Толкова много ми хареса. Надявам се да се срещнем на живо скоро. Много скоро. И се надявам, че няма да се разплача. Обичам те. Благодаря", каза Céline в емоционално видео, публикувано в социалните мрежи. 

42-годишната Clarkson изпълни песента на 27 септември с групата си. След изпълнението тя каза: 

"Тя наистина е невероятен талант. Нейното зашеметяващо представяне на Олимпиадата беше един от най-важните моменти за мен това лято. Беше толкова добро. Никога не бих направила кавър на тази песен, защото има някои песни, до които просто не искаш да се доближаваш като вокалист, но има причина да го направя днес“.

По време на Олимпиадата през юли Clarkson беше член на екипа от САЩ, отразяващ церемонията по откриването в Париж.

Малко след видеото с реакцията на Dion, Clarkson обясни защо нейното одобрение означава толкова много за нея. Причината датира чак от 2002 г., когато Kelly участва в епизод на предаването "American Idol".

"През онази седмица страдах от ларингит... И трябваше да изпея "I Surrender All" на Céline Dion. Плаках онази вечер, защото бях ужасена, че Céline Dion ще види това изпълнение. Изобщо не ми пукаше за зрителския вот в онзи момент". 

Тя си спомня изпълнението си като изключително лошо, въпреки че в предаването журито обърна внимание на това, че е болна и я похвали за доброто ѝ представяне.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини