Coldplay изпълниха песен на Taylor Swift на концерта си във Виена

22 август 2024
Coldplay
Снимка от БГНЕС

Две седмици след като Taylor Swift беше принудена да отмени концерти на стадион "Ернст Хапел" във Виена, след като служители разкриха планиран терористичен заговор, Chris Martin от Coldplay отдаде почит на певицата, като направи кавър на една от най-обичаните ѝ песни по време на концерта на групата му на същото място в сряда вечерта (21 август).

Фронтменът излезе на сцената на концерта на групата на стадиона с капацитет от 65 000 зрители с подгряващата изпълнителка Maggie Rogers и призова: 

"Ако това не се получи добре, моля, моля, не го пускайте в YouTube, защото не искам да имам проблеми с Taylor". 


След това той помоли тълпата да му помогне, като пее заедно с него и Maggie в акустична версия на „прекрасната“ класика на Swift от албума "Fearless" от 2008 г.,  „Love Story“.

„Пеем тази песен с много любов към Swift, с много любов към Суифтитата“, каза Martin, като дори успя да намери две „истински Суифтита“, които да се присъединят към него на сцената, за да помогнат с парчето. „Пеем тази песен с любов и към младите хора, които са с промити мозъци да правят невъобразими глупости, и също им изпращаме нашата любов“, добави вокалистът.

Специалното изпълнение с посвещение беше направено в същия ден, в който Swift за първи път коментира ситуацията с отменените концерти във Виена. 
 

Миналия месец Coldplay посветиха изпълнение на тяхната песен от 2016 г. “Everglow” на Swift по време на концерта си в Дюселдорф. Това се случи само няколко дни, след като тя пя пред публиката в Гелзенкирхен. 

Swift завърши петте си концерта на лондонския стадион "Уембли" във вторник, слагайки край на европейския етап от турнето си "Eras". 

Длъжностни лица във Виена казаха, че са арестували трима заподозрени по случая - инициаторът, на 19 години, за когото се твърди, че е радикализиран онлайн и се е заклел във вярност към Ислямска държава, 18-годишен, който също се е заклел във вярност на терористичната групировка, както и 17-годишен младеж, който според съобщенията е бил нает от компания, предоставяща услуги на мястото за шоутата само седмица преди това. При разпитите е станало ясно, че те са планирали да нападнат феновете извън стадиона с ножове и експлозиви, за да има възможно най-много пострадали. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини