Coldplay за малко да пропуснат първото си участие в Гластънбъри

28 юни 2024
Coldplay
Снимка от Orpheus Music/Warner Music/Anna Lee

Тази година Coldplay отново ще радват музикалните фенове на фестивала в Гластънбъри. 

Бандата си спомня за първото си участие на събитието през 1999 г. в нов документален филм на британската телевизия BBC, "Coldplay: Нашият Гластънбъри"

47-годишният вокалист Chris Martin разказва, че тогава групата за малко да пропусне шанса си да свири пред публиката на феста, защото мениджърът на турнето им тогава ги оставил на грешния вход, малко преди насроченото начало на сценичната им изява. 

"Желанието ни да отидем беше огромно. Първото ни представяне там обаче беше с не особено добър усилвател и подпийнал мениджър, който също не беше съвсем наясно какво прави".

Бандата издава първия си мини албум през 1998 г. и трябвало да пеят на фестивала малко преди да запишат следващия, който излиза през октомври 1999 г. 

"Някак си разгледахме много бързо цялото място и след това започнахме откъдето трябва да започнете, което е в палатката за новите банди, бяхме първи. Не мисля, че тогава съм мислил за това колко диво беше всичко. Просто бяхме там, бяхме закъсняли, а това си е голяма работа".

Сега Coldplay се подготвят да бъдат хедлайнери на световноизвестното музикално събитие за пети път. В събота те ще излязат на сцената, а шоуто им ще се излъчва на живо в сайта на BBC. 

По-рано този месец групата, носител на седем награди "Грами", обяви, че техният 10-ти студиен албум, "Moon Music", ще бъде издаден на 4 октомври. Записът съдържа 11 песни и е продуциран от шведския хитмейкър Max Martin.

Coldplay в момента са на световно турне и им предстоят разпродадени спирки в Рим, Дюселдорф и Хелзинки след изявата им на фестивала.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини