Dave Stewart от Eurythmics основа нова група и пусна първи сингъл

13 октомври 2023
Dave Stewart
Снимка от facebook.com/davestewart

Съоснователят на Eurythmics, Dave Stewart, стартира нов творчески колектив, наречен The Time Experience Project.

Музикантът, носител на "Грами", привлече група писатели, актьори, режисьори, композитори и изпълнители да се присъединят към него в групата. Следващия петък (20-и октомври) те ще издадат „модерна рок опера“ с 10 песни, наречена „Who To Love“. Първият сингъл е „Brings Me Home“.

„Песните в този албум са съсредоточени около неуловимата природа на времето, как то изглежда се ускорява или се забавя в зависимост от психическото ви състояние“, обясни Stewart за колекцията. "Чрез музиката и текста се опитваме да интерпретираме това чувство и как житейското пътуване може да стане лъкатушещо и сюрреалистично, докато се скитаме през моменти на тъга, меланхолия, любовна зависимост и чист екстаз“.

„Who To Love“ ще бъде придружен от клип в така наречената дълга форма, чиято премиера е насрочена за филмовия фестивал в Рим следващия четвъртък (19-и октомври). В него участват италианската телевизионна, сценична и филмова актриса Greta Scarano и легендарната италианска група Mokadelic.

„Късометражният филм се върти около герой, който се бори с тревожност и самота, отразени както в музиката, така и в действията му“, каза Stewart, който е сценарист и участва във видеото.

Що се отнася до значението зад „Brings Me Home“, музикантът обясни: 

„Това е песен за силата на истинската любов; за това как нещо толкова просто като да държиш ръката на някого или да видиш лицето му, може да ни накара да се почувстваме като у дома си, дори сред хаос. В свят, който непрекъснато се променя и се движи с бързи темпове, е важно да забавите темпото и да се свържете с другите по смислен начин. Тази песен ни напомня, че всички имаме нужда от място, което да наречем дом, както физически, така и емоционално“.

"Who To Love", съдържание:

‘Time Is A Masterpiece’
‘Electrified’
‘Not The Sweetest Taboo’
‘Brings Me Home’


‘Diamond Eyes’
‘Who To Love’
‘Time Flies’
‘Talk To Me’
‘Human’
‘Surrender’

Филмът "Who To Love" ще бъде показан следващата година. 

По-рано тази година Eurythmics отбелязаха 40 години от издаването на песента "Sweet Dreams (Are Made Of This)".

Новини