Доналд Тръмп излъга, че Taylor Swift го подкрепя за президент

19 август 2024
Taylor Swift
Снимка от БГНЕС

Доналд Тръмп публикува серия от генерирани с изкуствен интелект изображения, които създават измамното впечатление, че американската суперзвезда Taylor Swift подкрепя кандидатурата му за президент на САЩ. 

В неделя Тръмп сподели поредица скрийншотове от други публикации в социалната мрежа X, в които са включени снимки на жени, носещи тениски с надпис "Суифтитата за Тръмп” (феновете на Swift наричат себе си Swifties - бел.ред.). Изображенията изглеждат манипулирани, а сред тях има и снимка на фалшива новинарска статия, според която наскоро отменените концерти на певицата във Виена заради терористична заплаха са тласнали нейните фенове да подкрепят кадидатурата на Тръмп за Белия дом. Друга картинка показва Taylor Swift като Чичо Сам с посланието “Taylor иска да гласуваш за Доналд Тръмп". 

Към всичко това Тръмп е написал кратък коментар - "Приемам!".

Представител на Swift не е коментирал фалшивата информация.

Към момента поп звездата не е заявила подкрепата си за кандидат за американски президент на тазгодишните избори, но през 2020 година беше на страната на Джо Байдън и категорично против Тръмп. 

Днес демократите се събират на национална конференция в Чикаго, на която се очаква официално настоящият вицепрезидент на САЩ Камала Харис да приеме номинацията на партията за президент. На събитието се очаква да присъстват множество знаменитости от шоубизнеса. Като водещи на партийния форум ще се изявяват актьорите Mindy Kaling, Kerry Washington и Tony Goldwyn.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини