Dua Lipa събра 100 000 души публика в Гластънбъри

29 юни 2024
Dua Lipa
Снимка от БГНЕС

Dua Lipa поднесе впечатляващо шоу в Гластънбъри с много танци, пиротехника, светлинни ефекти и сетлист, пълен с хитове.

Певицата сподели пред феновете, че да пее на музикалния фестивал като хедлайнер е мечта, която от малка си е поставила за цел да осъществи и е работила здраво и упорито за това. 

В петък вечерта изпълнителката излезе на голямата сцена Пирамидата и стартира динамичното си шоу с песните "Training Season", "One Kiss", "Illusion", "Break My Heart" и "Levitating". По време на участието си тя смени 5 тоалета. 

Звездата изпълни 15 от своите хитове, включително "Don’t Start Now", "Physical" и "New Rules", както и дуетите си с Elton John, "Cold Heart", и с Mark Ronson, "Electricity".

Изненадващо, но единствената любима на почитателите ѝ песен, която Dua Lipa не беше включила в списъка за вечерта, беше "Dance The Night" от филма "Барби". 

“Написах си този момент и си пожелах да се случи, и мечтах за него, и работих много здраво", каза певицата през тълпата, събрала се пред Пирамидата.

И си припомни едно от първите си участия, когато пяла пред 10 души, които по думите ѝ били там само защото им предложили безплатни питиета, за да я чуят. Звездата изглеждаше завладяна от емоции докато гледаше колко много се е увеличила аудиторията ѝ.

Според BBC, които излъчиха на живо в сайта си шоуто на Dua Lipa, за изпълнението ѝ са се събрали близо 100 000 души. 

Като специална изненада на сцената към певицата се присъедини Kevin Parker от Tame Impala, с когото тя работи по новия си албум "Radical Optimism". Двамата изпълниха песента на бандата "The Less I Know The Better". 

Сетлист: 

Training Season
One Kiss
Illusion
Break My Heart
Illusion
These Walls
Be The One
The Less I Know The Better (Tame Impala cover)
Be The One
Falling Forever
Love Again
Pretty Please
Hallucinate
New Rules
Electricity
Cold Heart
Happy For You
Physical
Don’t Start Now
Houdini

Magic - Музиката, която обичаш

Новини