Duran Duran издадоха нова песен за Хелоуин

11 октомври 2024
Duran Duran
Снимка от facebook.com/duranduran

Duran Duran споделиха призрачен кавър на „Evil Woman“ на Electric Light Orchestra (ELO) навреме за Хелоуин. 

Миналата година групата издаде тематичния албум „Danse Macabre“, в който направи кавъри на парчета на Billie Eilish, Talking Heads и други. Сега те представиха„Danse Macabre – De Luxe“ - разширена версия, която днес вече е достъпна в дигиталните платформи, а от 25 октомври ще бъде на пазара и на физически носители.

Версията на Simon Le Bon и компания на „Evil Woman“ е сред бонус траковете в новото издание и е кавър на хита на ELO от 1975 г. от албума им „Face the Music“. 

В луксозното издание ще има и нови парчета - „New Moon (Dark Phase)“, което е актуализирана версия на тяхната класика „New Moon on Monday“ с участието на бившия китарист на Duran Duran Andy Taylor; и инструментал, озаглавен „Masque of the Pink Death“.

В изявление кийбордистът Nick Rhodes каза: 

„Когато издадохме нашия проект "Danse Macabre" миналата година, той се роди от спонтанното решение да направим заедно запис, който празнува лудостта и радостта на Хелоуин. По този начин отключихме една кутия от любопитство и креативност, което ни накара да преосмислим някои от по-старите си песни, да запишем кавър версии на някои от любимите ни и да напишем няколко нови парчета. Тази година вдъхновението някак си все още витаеше и ми хареса идеята за разширяване на колекцията, защото можехме… Защо сега, когато имахме лукса да отделим малко повече време, да не добавим някои от песните, които обмисляхме първоначално? Тази мисъл доведе до друга нова песен, кавър на класиката на ELO, „Evil Woman“, и римейк на „New Moon on Monday““.

Емблематичната група от 80-те ще направи и тематично турне в САЩ, посветено на Хелоуин, което ще започне на 21 октомври с концерт в Алънтаун, Пенсилвания. 
 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини