Ed Sheeran издава нова коледна песен

08 август 2024
Ed Sheeran
Снимка от БГНЕС

Ed Sheeran e написал и записал нова песен, озаглавена „Under The Tree“, за предстоящ коледен филм, режисиран от Simon Otto и написан и продуциран от Richard Curtis ("Четири сватби и едно погребение", "Нотинг Хил", "Наистина любов", "Дневникът на Бриджит Джоунс").

"That Christmas" е анимационна продукция и ще бъде пусната в стрийминг платформата Netflix на 6 декември. Сред звездите, които предоставят своите гласове на героите, са Brian Cox, Fiona Shaw, Jodie Whittaker и Bill Nighy, който озвучава Дядо Коледа, а останалите озвучават жители на морски град, в който ситуацията доста се обърква точно на Коледа. 

„С Richard Curtis сме приятели от години и сме правили много забавни творби за благотворителност, а след това и двамата бяхме силно ангажирани с филма „Вчера“. Той дойде при мен преди две години, за да ми покаже суров материал за "That Christmas". Бяха само картинки и гласове, но веднага ме развълнуваха. Толкова емоционален, но толкова затрогващо забавен, като всички филми на Richard Curtis. „Открих, че откакто имам деца, има реална липса на страхотни анимационни детски коледни филми, така че си помислих, че това е невероятно нещо, което да направя и да пусна на света. Сцената, за която написахме тази песен, е толкова сърцераздирателна, но толкова реална за много хора, които прекарват Коледа без тези, които обичат, поради толкова много причини. Имах възможност да работя с по-големия си брат [композиторът Matthew] върху проекта, а това се случва много рядко и за мен е истински дар, беше толкова хубаво да създам нещо, което децата ми биха гледали, с техния чичо, базиран в страната, в която живеят. За мен не е нормално, че няма повече анимационни коледни филми за деца, но този ще се превърне в център на празника, поне в нашето домакинство. Надяваме се, че всички харесат и ще се наслаждават на песента“.

Sheeran изигра своя версия във филма „Вчера“ от 2019 г., написан от Curtis, и разкри през 2021 г., че е бил третият избор за ролята след Chris Martin и Harry Styles. 

Curtis е много щастлив, че песен на Sheeran ще звучи в "That Christmas", особено предвид това, че историята се развива в родния окръг на певеца и текстописец - Съфолк. 

„Ние сме приятели от много години и – особено сега, когато той е съпруг и баща – наистина е прекрасно да го накараме да играе толкова ключова роля в този филм за любовта, децата и семейството“.

Филмът е базиран на трилогия от детски книги, написани от самия Curtis, и е първият опит на писателя и продуцент в анимацията.

През 2021 г. Sheeran си партнира с Elton John за празничен благотворителен сингъл, наречен „Merry Christmas“.

Междувременно Ed Sheeran продължава турнето си в Европа и идва все по-близо до българската столица София, където ще пее на 31 август. Следващото му шоу е на Загребския хиподрум в хърватската столица на 10 август, а този етап от турнето ще завърши в Ларнака, Кипър, на 8 септември.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини