Elton John мрази да го снимат

16 май 2024
Elton John
Снимка от БГНЕС

Сър Elton John е голям почитател на фотографиите, но самият той мрази да го снимат. 

77-годишният музикант колекционира снимки от 1990 г. След броени дни неговата впечатляваща колекция от над 300 изображения, дело на 140 фотографи, ще бъде изложена в музея "Виктория и Албърт" в Лондон.

Въпреки колекционерската си страст обаче Elton призна пред BBC:

"Никога няма да сложа себе си на стената (вкъщи), не благодаря. Невероятно е, че колекционирам фотографии, защото не обичам да ме снимат. Намирам го направо за болезнено". 

Изложбата, озаглавена "Крехка красота: Фотографии от колекцията на сър Elton John и David Furnish", ще бъде открита за посетители на 18 май и ще може да бъде разгледана до 5 януари 2025 г. 

Почитателите на фотографията ще могат да видят голямо разнообразие от изображения, включително паметни моменти от историята, сред които движението за човешките права, кризата със СПИН, атентатите на 11 септември 2001 г. в САЩ, както и щурмът на Капитолия на 6 януари 2021 г. 

Съпругът на Elton, David Furnish, коментира:

"Живеем във време, в което хората изглежда искат да пренаписват историята и да отричат истината. Мисля, че когато събитията са уловени фотографски, това е неотменимо свидетелство. Така те наистина оставят своя отпечатък във времето".

Magic - Музиката, която обичаш

Новини