Eminem ще открие церемонията на Видео музикалните награди

09 септември 2024
Eminem
Снимка от Animato Music / UMG

Организаторите на Видео музикалните награди съобщиха, че тази година церемонията ще бъде открита от изпълнение на Eminem. Отличията за видеоклипове ще бъдат раздадени в сряда в Ню Йорк. 

Рап иконата ще изпълни селекция от песни от 12-ия си албум "The Death of Slim Shady (Coup de Grace)", който неотдавна се превърна в неговия 11-ти запис начело на американската класация Billboard 200.

Последното музикално представяне на Еminem на церемонията на наградите беше през 2022 г., когато той беше в компанията на Snoop Dogg за общото им парче "From the D 2 The LBC". През 2012 г. Eminem участва в изпълнението на Dr. Dre и Snoop Dogg на песните “Forgot About Dre” и “Still D.R.E.”

За последно Eminem откри церемонията с изпълнение на “Not Afraid” през 2010 г., което беше последвано от дуета му с Rihanna “Love the Way You Lie”. През 2000 г. рапърът изпълни хитовете си “The Real Slim Shady” и “The Way I Am”, като участието му тогава включваше над 100 негови двойници.

Eminem има 8 номинации за наградите тази година. Сингълът “Houdini” от новия му албум е сред претендентите в категориите за най-добро видео, най-добър хип-хоп, за режисура, монтаж и визуални ефекти на музикално видео, както и за най-добра песен на лятото. Рапърът е номиниран и за артист на годината, както и за най-иконичното изпълнение на церемония на Видео музикалните награди, като в тази категория е именно гореспоменатото му участие през 2000 г.

Ако спечели поне една от номинациите си Eminem ще се изравни с Peter Gabriel за най-много награди от церемонията за изпълнител - общо 13. Тук жените се представят доста по-добре - Beyoncé е звездата с най-много награди - 27, следвана от Taylor Swift (23), Madonna (20) и Lady Gaga (18).

Eminem е вторият най-номиниран за наградите изпълнител с общо 67 номинации. Преди него със 71 номинации е Madonna.

На събитието в сряда водеща ще бъде рапърката Megan Thee Stallion. Кaty Perry ще получи награда за цялостна кариера и ще изпълни селекция от своите хитове през годините. Музикални изяви на церемонията ще имат също Anitta (с Fat Joe, DJ Khaled + Tiago PZK), Benson Boone, Camila Cabello, Chappell Roan, GloRilla, Halsey, KAROL G, Lenny Kravitz, LISA, LL COOL J, Rauw Alejandro, Sabrina Carpenter и Shawn Mendes.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини