Фенове пяха в памет на Sinead O’Connor в Дъблин

31 юли 2023
Sinead OConnor
Снимка от YouTube screenshot

Фенове на Sinead O’Connor се събраха в Дъблин през уикенда, за да изпеят нейния хит "Nothing Compares 2 U" в нейна памет. 

Ирландската певица и активистка почина на 56-годишна възраст миналата седмица. Тя е била открита в безсъзнание в дома си в Лондон. Не се съобщава причината за смъртта, която е настъпила около година след като 17-годишният син на звездата се самоуби. 

В неделя следобед около 100 почитатели се събраха пред сградата на кметството в Дъблин, за да почетат O’Connor, организирани от феминистко сдружение. 

След смъртта на O’Connor британският певец Morrissey обвини индустрията в лицемерие, защото не е подкрепяла певицата докато е била жива, а сега изразява скръбта си от загубата ѝ.

Редица звезди почетоха паметта на Sinead O’Connor със специални изпълнения, след като новината за кончината ѝ обиколи света. P!nk и Brandi Carlile изпяха заедно "Nothing Compares 2 U" по време на свой концерт, Fall Out Boy също направиха кавър на песента на свое шоу, а Foo Fighters и Alanis Morissette изпълниха "Mandinka" по време на музикален фестивал. 

Малко преди смъртта си O’Connor съобщи, че работи по нов албум и планира турне.

Очаква се тази седмица класиката на певицата "Nothing Compares 2 U" да се завърне в официалната британска класация за сингли, като на този етап прогнозите са за 12-то място. 

Новини