Фенове се отказаха да съдят Madonna за закъсненията ѝ за концерти

20 юни 2024
Madonna
Снимка от БГНЕС

Двамата фенове на Madonna, които съдеха певицата за забавеното начало на нейното шоу „Celebration Tour“ в Ню Йорк, доброволно се отказаха от собствения си иск.

Michael Fellows и Jason Alvarez са уведомили за прекратяването с особено мнение, което според сп. Rolling Stone означава, че техните искания не могат да бъдат поставяни отново пред съда.

В писмо, подадено в сряда, 19 юни, Jeff Warshafsky – който представляваше както Madonna, така и организаторите Live Nation в случая – каза, че прекратяването на делото „не е резултат от споразумение“ между страните. От думите му стана ясно, че неговите подзащитни и самият той смятат, че феновете са се отказали, след като са разбрали, че няма да постигнат нищо с неправомерния си иск и няма да има споразумение, съответно и печалба за тях. Остава неясно кой ще плати разноските по делото, защото в уведомлението си за отказ от жалбата почитателите на Madonna са поискали всяка страна да поеме своите такси. Защитникът на звездата обаче каза, че те не са съгласни с това.  

Ищците за първи път заведоха делото срещу Madonna през януари, след като посетиха едно от нейните шоута в "Barclays Center" в Бруклин на 13 декември. Те се оплакаха, че концертът е започнал в 22:30 ч. – два часа по-късно от обявения час 20:30 ч.
 
Друго дело беше заведено във Вашингтон през април от трима фенове с твърдението, че Madonna е нарушила закона, като е закъсняла с два часа за два концерта си в "Capital One Arena" през декември 2023 г. 

Звездата и адвокатите на Live Nation отговориха, че „нито един разумен посетител на концерт – и със сигурност нито един фен на Madonna – не би очаквал хедлайнерът на подобен мащабен концерт да излезе на сцената в определения за събитието начален час“.

Наскоро друг почитател заведе друго дело срещу Madonna, защото според него той и другите хора в публиката са били "принудени" да гледат сексуални сцени по време на концертите ѝ. От екипа на звездата не са коментирали тази жалба. 

Турнето "Celebration" завърши през май, когато Madonna изнесе най-големия концерт в кариерата си пред 1,6 милиона души на плажа Копакабана в Рио де Жанейро, Бразилия. Така той се превърна в концерта с най-многобройна публика в историята.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини