Феновете на Lady Gaga са сърдити на наградите "Еми"

18 юли 2024
Lady Gaga
Снимка от Animato Music / UMG

Почитателите на Lady Gaga никак не са доволни от факта, че наградите "Еми" пропуснаха певицата при обявяването на номинациите си на 17 юли. 

От фен клуба на звездата се надяваха нейният концертен филм "Gaga Chromatica Ball" да бъде сред претендентите за статуетка, но останаха разочаровани. 

Телевизионният филм, който излезе на 25 май, е режисиран и продуциран от самата Gaga, и документира изявата ѝ на стадион "Доджър" в Лос Анджелис, Калифорния, през септември 2022 г. Шоуто беше част от турнето на изпълнителката, с което тя промотираше шестия си албум "Chromatica".

В социалните мрежи феновете публикуваха множество критични постове заради пренебрегването на Gaga при номинациите, като един от тях дори го нарече "криминално деяние", друг пък заяви, че "те губят" по адрес на наградите "Еми".

Тази година най-много номинации за "Еми" получи лимитираният сериал "Шогун" с цели 25 номинации. Следват го "Мечката" с 23 номинации, "Само убийства в сградата" с 21 номинации, "Истински детектив: Тъмната страна" с 19 и "Короната" с 18 номинации. 

Тазгодишните награди "Еми" отличават най-доброто от програмата на американските телевизии, излъчено в периода 1 юни 2023 г. - 31 май 2024 г. Церемонията за връчване на призовете ще се състои на 15 септември в Лос Анджелис. Засега не е обявено кой ще бъде водещ на събитието. 

Наградите "Еми" са най-престижните телевизионни отличия в света - еквивалент на "Оскар" за кино, "Грами" за музика и "Тони" за театър.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини