Хаос при продажбата на билети за Oasis

31 август 2024
Oasis
Снимка от БГНЕС

Билетите за концертите за завръщането на Oasis вече са в продажба, а групата предупреди вече закупилите пропуски да не ги препродават на завишени цени.

Потребителите, които се опитват да влязат в трите уебсайта, продаващи билети за датите в Обединеното кралство - Ticketmaster, See Tickets и Gigsandtours - съобщиха за проблеми дори преди началото на продажбата. Образували са се онлайн опашки, като фенове се оплакваха, че за датите за стадион "Уембли" в Лондон системата е показвала дори над 1 милион чакащи. Други пък са били поставени в нещо като „опашка за опашка“, като и в трите сайта за билети е излизало съобщение за грешка, заради огромното търсене. При друг случай фенове, чакащи с часове, са били премахвани от опашката за билети, защото системата ги регистрирала като "ботове" - автоматизирани компютърни програми, създадени да купуват билети за популярни събития. 

Сайтът Ticketmaster призова феновете за търпение: 

„Както се очакваше, концертите на Oasis са невероятно популярни. Обработваме поръчките възможно най-бързо, така че, моля, пазете мястото си на опашката“.

В отделно изявление в събота сутринта компанията каза, че опашката се „движи напред“, съобщавайки, че милиони хора имат достъп до уебсайта им.

„Съветваме феновете да заемат мястото си на опашка, да се уверят, че използват само един раздел, да изчистят бисквитките и да се уверят, че не използват никакъв VPN софтуер на устройството си“.

В петък, малко след началото на тричасовата предварителна продажба за ограничен брой фенове, билети за концертите в Обединеното кралство бяха пуснати в списък на уебсайтове за препродажба като StubHub и Viagogo за повече от 6000 паунда - около 40 пъти номиналната стойност на нормалния билет. Тази сума е за шоуто на "Уембли", а за другите градове цените за препродажба са варирали от 1000 до 4500 паунда.

Преди предварителната продажба организаторите казаха, че билетите за правостоящи ще струват около 150 паунда, докато стандартните билети за седящи места варират от 73 до около 205 паунда. Цените за официални премиум пакети достигат до 506 паунда.

Очаква се около 1,4 милиона билета да бъдат налични за 17-те концерта на открито в Обединеното кралство и Ирландия през юли и август следващата година.

Oasis призоваха хората да не препродават билети на по-високи цени на уебсайтове, които не са свързани с техния промоутър, и предупредиха, че такува билети ще бъдат „анулирани“. Препродажба е възможна само на регламентираните сайтове за целта на горепосочените компании, при това на същата стойност, на която е закупен билетът. 
 
Във вторник Noel и Liam Gallagher обявиха, че са оставили враждата си зад гърба си и се събират за мечтаното от феновете турне. Този ход дойде 15 години след като групата се разпадна след сбиване на братята зад кулисите на фестивала "Rock en Seine" в Париж.

В очакване на старта на продажбата на билети за концертите, които ще се състоят следващата година, продажбите и стрийма на музиката на Oasis скочиха до небето, като три от албумите им се върнаха в топ 5 на британската класация в петък.

Колекцията с най-големите им хитове "Time Flies" е на трето място, "What's The Story Morning Glory" от 1995 г. е на четвърто, а дебютният "Definitely Maybe" - издаден на 29 август 1994 г. - е на пето място.

Юбилейно издание на "Definitely Maybe" по случай 30 години от появата на оригинала беше пуснато в петък.

Oasis са създадени в Манчестър през 1991 г. - оригиналният им състав се състои от Liam и Noel Gallagher, китаристът Paul "Bonehead" Arthurs, басистът Paul "Guigsy" McGuigan и барабанистът Tony McCarroll.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини

Justin Timberlake беше осъден за шофиране в нетрезво състояние

преди 12 часа Justin Timberlake беше осъден за шофиране в нетрезво състояние

Dua Lipa обяви турне с концерти в Европа

преди 33 часа Dua Lipa обяви турне с концерти в Европа

Китара на Noel Gallagher беше продадена за 132 000 паунда

преди 33 часа Китара на Noel Gallagher беше продадена за 132 000 паунда

"HALO" - емоционалната рецепта за себепознание на Jean Mar

преди 35 часа "HALO" - емоционалната рецепта за себепознание на Jean Mar

The Weeknd представи първия сингъл от новия си албум

преди 36 часа The Weeknd представи първия сингъл от новия си албум

Jon Bon Jovi помогна за спасяването на жена на мост в Нашвил

преди 2 дни Jon Bon Jovi помогна за спасяването на жена на мост в Нашвил

Lenny Kravitz посвети новата си награда на майка си

преди 2 дни Lenny Kravitz посвети новата си награда на майка си

Taylor Swift за трети пореден път спечели наградата "Видео на годината"

преди 2 дни Taylor Swift за трети пореден път спечели наградата "Видео на годината"

"Бездетна жена с котки": Taylor Swift подкрепи Камала Харис за президент на САЩ

преди 3 дни "Бездетна жена с котки": Taylor Swift подкрепи Камала Харис за президент на САЩ

„Последното решение“ на Любо Киров е да пусне рок парче

преди 3 дни „Последното решение“ на Любо Киров е да пусне рок парче

Selena Gomez: Актьорството винаги е било първата ми любов. Музиката е просто хоби.

преди 4 дни Selena Gomez: Актьорството винаги е било първата ми любов. Музиката е просто хоби.

Ирина Флорин разказва любовна история с новия си сингъл „По-близо“

преди 4 дни Ирина Флорин разказва любовна история с новия си сингъл „По-близо“