Kevin Feige събра "Отмъстителите" на Алеята на славата в Холивуд

26 юли 2024
Deadpool
Снимка от БГНЕС

Супергероите на Marvel се събраха в чест на Kevin Feige.

В четвъртък президентът на студиото Marvel, който е в основата на огромния успех на супергеройския франчайз, известен като киновселената на Marvel, получи 2785-ата звезда на Алеята на славата в Холивуд.

51-годишният Feige застана пред своята звезда първоначално в компанията на Ryan Reynolds и Hugh Jackman - звездите на новата продукция на Мarvel "Дедпул и Вълколака", която излиза по кината днес. Към тях след това се присъединиха Chris Evans, Chris Pratt, Brie Larson, David Harbour, Simu Liu, Ke Huy Quan, Kathryn Hahn, Emma Corrin и Sebastian Stan.

Feige започва кариерата си в киното като асистент във филми като "Вулкан" и "Имате поща". По-късно става продуцент на филми за супергерои, базирани на героите на Marvel, с първия филм "X-Men" през 2000 г. Feige е посочен като продуцент, съпродуцент, изпълнителен продуцент или асистент продуцент на почти всеки филм на Marvel оттогава. През 2006 г. Marvel Studios назначава Feige за президент на продукцията и на него се приписва заслугата за старта на кинематографичната вселена на Marvel, започвайки с "Железния човек" през 2008 г.

 

През 2019 г. Feige е повишен в главен творчески директор за цялата филмова и телевизионна продукция на Marvel. 

„Когато си от екипа "зад кулисите", не очакваш да получиш звезда на Алеята на славата“, каза Feige наскоро пред Variety. „Това е всичко, за което някога съм мечтал – просто да бъда име в надписите на филм, да имам място в тази индустрия, в този град, който обичам безсрамно, без никакъв цинизъм. Идеята, че името ми ще бъде на тази улица завинаги, е изключително, изключително значима за мен. Това значи много. Означава, че буквално ставаш част от основите на историята на Холивуд“, добави той.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини