Lady Gaga издава нов албум в петък

25 септември 2024
Lady Gaga
Снимка от БГНЕС

Lady Gaga сподели откъс от нова песен. Не става дума обаче за дългоочаквания наследник на "Chromatica" от 2020 г., за който тя загатва от известно време, а за композиция записана за тематичен албум към филма с участието на звездата "Жокера: Лудост за двама". Колекцията се казва "Harlequin" и ще излезе още този петък, 27 септември. В лентата, която има елементи на мюзикъл, певицата играе ролята на Харли Куин. 

В Instagram Gaga публикува клип, в който се чува непознатата песен, а видеото е заснето в музея "Лувър" в Париж. В него нейната героиня обикаля галериите посред нощ и рисува с червило усмивка на предпазното стъкло пред Мона Лиза. 

„Винаги има Жокер“, написа тя към клипчето. Предполага се, че самата песен е озаглавена „The Joker“.

"Harlequin" ще включва джаз класики като „Oh, When the Saints“ (която става известна в изпълнение на Louis Armstrong) и „Get Happy“ (Judy Garland). Албумът бележи първото джаз издание на Gaga след смъртта на нейния колега и приятел Tony Bennett (дуото издаде албумите "Cheek to Cheek" през 2014 г. и "Love for Sale" през 2021 г.). 

Продължението на "Жокера" от 2019 г. на режисьора Todd Phillips излиза на 4 октомври.

"Harlequin" несъмнено е „изненадващият проект“, за който Gaga говори в интервюто си за септемврийския брой на сп. Vogue. Тя е записала предстоящия филмов албум тази година в студиото "Shangri-La" на Rick Rubin в Малибу. Звездата е готова и със седмия си албум, наричан засега "LG7", който се очаква да излезе през февруари.

„Това, което искам моите фенове да знаят, е, че съм много щастлива“, каза Gaga пред Vogue. „Здрава съм. Имам чувството, че последният път, когато ме чуха - по този начин - беше в "Chromatica" и този албум беше за наистина ужасен период за мен и психичното ми здраве. Бях на наистина мрачно място… Имам чувството, че този нов албум, по много начини, е за това време, но от място на щастие, вместо на нещастие“.

Harlequin следва „Die With a Smile“, дуетът на Gaga с Bruno Mars

„Да гледам фенове от цял ​​свят да празнуват тази музика означаваше толкова много за мен“, каза Gaga. „Да видя как думите на песента докосват сърцата ви, а видеото провокира тази огромна вълна от танци и забавление, е нещо красиво и съм изключително благодарна“.

В "Жокера: Лудост за двама" Gaga партнира на Joaquin Phoenix, който отново е в ролята на Артър Флек, известен още като Жокера. Историята започва две години след оригиналния "Жокера". В него се вижда как Артър Флек прекарва известно време в психиатричната болница "Аркам", докато чака съдебен процес след жестокото убийство на водещия на токшоу Мъри Франклин (Robert De Niro). Докато се бори с раздвоението на личността си, Артър среща своята любовна половинка в лицето на Харлийн „Лий“ Куинзел, известна още като Харли Куин. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини