Lady Gaga остава в образа на Харли Куин в "Harlequin"

27 септември 2024
Lady Gaga
Снимка от Animato Music / UMG

Снимките на филма „Жокера: Лудост за двама“ приключиха отдавна, но Lady Gaga не е готова да се раздели с героинята си Харлийн „Лий“ Куинзел, известна още като Харли Куин. Вдъхновена от една от най-емблематичните и хаотични фигури в поп културата, певицата създава новия си албум "Harlequin". 

Продуцирана съвместно с годеника на звездата Michael Polansky, колекцията е разнообразна и сложна, като възхвалява личност, която се радва на опасностите, живее за неопределеното и приема красивия хаос на собствените си мечти. 

Наречен още "LG6.5", музикалният проект е първият джаз албум на Gaga след смъртта на Tony Bennett, като е крачка напред в разглеждането на класически стандарти през модерната призма. "Harlequin" умело преминава през различни стилове, смесвайки джаз, блус, пънк и винтидж поп. Така вдъхва нов живот на обичани песни, съчетавайки дълбоката си любов към джаза със свеж, авангарден подход.

Класики като „Good Morning“ и „Get Happy (2024)“ са преосмислени с допълнителни текстове, пречупващи бунтарския дух на Харли, докато „Oh, When The Saints“ и „World On A String“ придобиват нов смисъл чрез високоенергийни аранжименти, които отразяват нейната непокорна природа. „Smile“ се превръща в завладяващ химн на себепознанието и иронията, а песента „The Joker“ се гмурка дълбоко във връзката на Харли с прочутия Жокер, давайки на слушателите поглед към тяхната объркана, но дълбока връзка. Оригиналните песни „Happy Mistake“ и „Folie À Deux“ са емоционалното ядро на албума - суровата уязвимост и хаотичната енергия отразяват борбата на Куин между чувството ѝ за идентичност и изпадането ѝ в лудост. С открояващите се произведения „Gonna Build A Mountain“ и „That's Life“ албумът поема по-интроспективен път, показвайки устойчивостта на Харли, нейната амбиция и способността ѝ да преоткрива себе си дори пред лицето на изпитанията.

"Harlequin" е създаден, изпълнен и записан между Малибу и прочутото студио "Palms" в Лас Вегас, докато Gaga завършва резиденцията си "Jazz & Piano" през лятото на 2024 г. Gaga и Polansky събират музиканти от световна класа, сътрудници и аранжори, за да създадат албум, който улавя духа на Харли Куин във всяка нота. Lady Gaga е продуцент на всички песни заедно с дългогодишния си сътрудник Benjamin Rice.

Филмът „Жокера: Лудост за двама“ ще бъде пуснат по кината на 4 октомври.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини