Lenny Kravitz и Halsey ще пеят на Видео музикалните награди

21 август 2024
Lenny Kravitz
Снимка от БГНЕС

Предстоящата церемония за връчване на Видео музикалните награди стана още по-вълнуваща. 

Днес беше съобщено, че Lenny Kravitz, Halsey, корейската изпълнителка Lisa и Benson Boone ще пеят на събитието, което ще се проведе на 11 септември в Ню Йорк. 

Halsey ще изпълни песен от предстоящия си пети албум, докато Kravitz ще направи дългоочакваното си завръщане на наградите, където ще свири на живо за първи път от 25 години. 60-годишният музикант е номиниран в категорията "Най-добър рок" тази година. 

Boone – който ще се бори за три статуетки, включително за най-добър нов изпълнител и най-добра алтернативна музика – и Lisa от кпоп групата Blackpink – която е номинирана за четири награди тази година, включително за най-добър кпоп и най-добра хореография – ще направят своите дебютни изпълнения на тазгодишното шоу.
 
По-рано този месец беше обявено, че Chappell Roan, Sabrina Carpenter, Camila Cabello, GloRilla и Rauw Alejandro са първите звезди, които ще зарадват с музикални изпълнения публиката на наградите. 

Всички звезди от списъка до момента имат номинации, но начело е Carpenter, която фигурира в 6 категории, включително за артист на годината и за най-добра песен с хита "Espresso".

С най-много номинации за Видео музикалните награди тази година са Taylor Swift и Post Malone. Katy Perry ще получи специалното отличие "Video Vanguard" и ще изпълни селекция от най-големите си хитове. Това ще е първата ѝ музикална изява на наградите от 7 години. 

Първоначално церемонията трябваше да се състои на 10 септември, но беше преместена на следващия ден след като стана ясно, че на същата дата ще се проведе първия дебат на кандидатите за президент на САЩ Камала Харис и Доналд Тръмп.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини