Linkin Park с втори сингъл от предстоящия си албум

25 септември 2024
Linkin Park
Снимка от Orpheus Music / James Minchin III

Linkin Park споделиха новия си сингъл "Heavy Is The Crown" и добавиха дати към световното си турне "From Zero".

Парчето направи своя дебют на живо в Германия на 22 септември, отбелязвайки втората песен, която групата разкрива от предстоящия си албум „From Zero“, който се очаква на музикалния пазар на 15 ноември.

„Heavy Is The Crown“ служи също и като химн на Световното първенство по компютърната игра "League of Legends" за 2024 г.

В началото на месеца излезе водещият сингъл от албума - „The Emptiness Machine“, който е първото им издание от седем години насам. На 8 септември групата обяви завръщането си и първия си албум с нова музика след смъртта на фронтмена Chester Bennington. Съставът беше обновен с певицата Emily Armstrong и барабаниста Colin Brittain.

Във вторник (24 септември) Linkin Park изнесоха първия от поредицата си концерти в лондонската зала "O2". Билетите бяха разпродадени за минути. Преди края на годината групата ще изнесе концерти и в Париж, Далас, Богота и Сао Пауло. 

На първото шоу от турнето Mike Shinoda обясни, че тази версия на Linkin Park няма за цел да "изтрива миналото". Коментарът му дойде след остри критики по адрес на групата и новата вокалистка от страна на сина на Chester Bennington.

Наскоро и майката на Bennington призна, че се чувства "предадена" заради новия състав и завръщането на групата.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини