Lionel Richie разказва за живота и кариерата си в книга

11 октомври 2024
Lionel Richie
Снимка от БГНЕС

Lionel Richie обяви, че ще издаде "дълбоко откровени" мемоари.

Музикалната икона и звукозаписен продуцент разкри, че ще сподели подробности от личния си живот и продължаващата си с десетилетия кариера. 

Книгата, която все още не е озаглавена, се очаква да излезе на 30 септември 2025 г.

От издателството заявиха пред сп. People, че мемоарите ще бъдат „дълбоко откровени“, тъй като 75-годишният музикант „се стреми да вдъхнови всички, които се съмняват в себе си или смятат, че мечтите им нямат значение", като хроникира уроци, научени в хода на историите от неговия живот, които е било най-малко вероятно да завършат с успешен край - от "болезнено срамежливия и трагично късно съзрял човек, борещ се със състоянието на хиперактивност и дефицит на вниманието, до драматичната му трансформация в артист от световна класа и композитор на любовни песни, които са част от саундтрака на живота на милиони хора по света".

„Lionel Richie е не само музикална легенда, която отдавна е мултикултурен и междупоколенчески мост, той е бил свидетел на монументални промени в историята и развлекателната индустрия, докато работи с някои от най-значимите таланти на нашата епоха“, казаха от издателството. „Развълнувани сме, че не само предоставяме на феновете и приятелите му нюансиран, подробен, емоционален разказ за това, което е представлявал животът му, но и за неговите възгледи за света – какво се е променило и какво е останало същото, трудностите и поводите за празнуване”.

Историята в мемоарите започва със съзряването му в университетски кампус в Тъскиджи, Алабама, в разгара на движението за граждански права, след което продължава с преживяванията му като член на The Commodores и преминаването към солова кариера, която го превръща в истинска звезда.

Richie ще сподели и за "най-мрачния си период" - как "едва оцелява" след смъртта на баща си, два трудни развода, бързо развиваща се музикална индустрия и нараняване на гласните му струни, което почти му е коствало гласа.

„Пътувам по света и всичко, което хората наистина искат да чуят, е „I love you“, каза Richie в изявление. „Тази песен е завинаги. И в деня, в който осъзнаем, че идваме като различни племена, но всички ние представляваме глобалното семейство на човечеството... в деня, в който се случи, ще бъдем обединени, заедно, като едно”.

Lionel Richie е носител на награди "Грами", "Оскар" и "Златен глобус", а от записите му са продадени над 125 милиона копия по света. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини