Mariah Carey и Jennifer Lopez сред гостите на юбилея на Американски музикални награди

27 септември 2024
Mariah Carey
Снимка от БГНЕС

Mariah Carey и Jennifer Hudson ще пеят на специално празнично събитие за 50 години на Американските музикални награди.

Продуцентите на шоуто обявиха, че музикалната икона и носителка на 10 американски музикални награди ще изпее селекция от хитове от албума си от 2005 г. "The Emancipation of Mimi", за да отбележи предстоящата 20-та годишнина на колекцията.

Jennifer Hudson от своя страна ще поднесе "трогателно изпълнение" в чест на покойната носителка на 22 американски музикални награди Whitney Houston. Не се разкрива коя или кои песни на легендарната певица ще изпълни Hudson. 

Chaka Khan ще отпразнува 50 години постижения на изпълнителки на Американските музикални награди със специално изпълнение на нейния химн "I'm Every Woman", а Gladys Knight ще се завърне на сцената на церемонията, за да изпълни "Midnight Train to Georgia", половин век, след като за първи път се представи на сцената на наградите.

Green Day, RAYE и к-поп групата Stray Kids също ще имат музикално участие, докато звезди като Jennifer Lopez и Gloria Estefan ще бъдат сред специалните гости. 

Продуцентите определят специалното събитие като „вечер, празнуваща половин век новаторска музика, емблематични моменти, незабравими изпълнения и богата история на поп културата“. Двучасовото шоу ще бъде излъчено на 6 октомври. Това ще е първото официално събитие на Американски музикални награди, които се проведоха за последно през ноември 2022 г. Редовната церемония за връчване на гласуваните изцяло от феновете награди ще се проведе през май 2025 г.
 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини