Mariah Carey отбелязва 30 години на "All I Want For Christmas is You"

10 октомври 2024
Mariah Carey
Снимка от Sony Music/ Вирджиния Рекърдс

Mariah Carey празнува 30 години от премиерата на празничната си класика "All I Want For Christmas is You".

Тази година се навършват три десетилетия от издаването на сингъла и на албума "Merry Christmas" (1994 г.). По този повод певицата преиздава празничната колекция в различни формати, които могат да бъдат поръчани предварително на официалния сайт на звездата. Поръчаните копия ще започнат да пристигат през декември. 

В социалните мрежи Mariah сподели и две нови обложки за сингъла, като на едната снимка тя пресъздава оригиналната обложка на албума, където носи червен коледен гащеризон с бели пухчета, а на другата е в изцяло бяла рокля и пухкава наметка.

„Макар че определено още не е време да слушаме коледна музика, исках да споделя с вас един поглед към #MerryChristmas30! Като почит към оригиналната обложка на албума, ето обложките на два от четирите нови физически сингъла „All I Want For Christmas Is You“ достъпни за предварителна поръчка сега!“, написа тя.

При излизането си през 1994 г. албумът „Merry Christmas“ се превърна в огромен хит, като се продаде в 15 милиона копия. „All I Want For Christmas is You“ е написана съвместно от Mariah и продуцента Walter Afanasieff, като двамата измислят песента, докато работят по 3 оригинални песни за албума „Merry Christmas“. Песента, за чието написване и композиране според съобщенията са били необходими само 15 минути, носи на Mariah около 600 000 долара годишно под формата на хонорари.

Певицата ще празнува годишнината на сингъла и с превърналото се за нея в традиция коледно турне в Северна Америка през ноември и декември. Според рекламата това ще е най-грандиозният празничен спектакъл на звездата до момента. Предвидени са дати в 20 града, като последните ще бъдат в Ню Йорк.

Турнето съвпада и с продължаващата резиденция на Mariah в Лас Вегас в чест на албума ѝ "Celebration Of Mimi".

Magic - Музиката, която обичаш

Новини