Mariah Carey се ядосва, че още не е издала гръндж албума си

17 октомври 2024
Mariah Carey
Снимка от БГНЕС

Изминаха почти 30 години, откакто Mariah Carey записа гръндж албум с групата си, но все още не е късно светът да чуе музикалната икона като рок звезда.
 
В епизода на подкаста "Las Culturistas" на Bowen Yang и Matt Rogers, който беше пуснат в сряда (16 октомври), певицата потвърди, че не е забравила "Someone's Ugly Daughter" - алтернативният рок албум, върху който тя работи с групата си през 1995 г., докато в същото време записва албума си "Daydream". 

„Толкова съм ядосана, че още не съм го направила“, каза тя на домакините относно желанието си да пусне отложения проект.

Въпреки това Mimi казва, че има някои логистични подробности, за които още не е мислила. 

„С кого да го пусна?“ каза тя, на което Rogers предложи да го издаде като независима продукция.

„Мога да го направя“, продължи Carey. „Албумът е добър. Добре, ще го чуете".

В мемоарите си от 2020 г. "The Meaning of Mariah Carey" певицата сподели, че с групата ѝ са написали и записали "Someone’s Ugly Daughter" като начин да се разтоварят от напрежението, докато работят върху "Daydream". Първоначално тя искала да го пусне както си е, но в крайна сметка го издала под псевдонима Chick с нейната приятелка Clarissa Dane като основен вокал.

Пред сп. Rolling Stone през 2020 г. Carey потвърди, че е открила оригиналната версия на записа с нейния глас на преден план. 

„Мисля, че тази версия ще стане нещо, което трябва да чуем“, каза тя тогава. „Но също така работя върху версия, в която ще има друг изпълнител, който също ще работи върху това с мен… Вероятно нещо, изградено около албума. Просто съм пълна с изненади".

Подкастът с участието на Carey излезе в момент, в който суперзвездата се подготвя да започне коледното си турне. То започва на 6 ноември в Хайленд, Калифорния. Обиколката в САЩ ще продължи около шест седмици, а финалът ще бъде на 17 декември в Бруклин, Ню Йорк.

„Върви много добре“, каза тя наскоро пред Entertainment Tonight за репетициите за турнето. „Току-що приключихме работата по моя сетлист, по изграждането на сцената, ансамблите, костюмите – всичко“.

През април ще се навършат 20 години от излизането на емблематичния албум на Carey, "The Emancipation of Mimi", който прекара две седмици под номер 1 в Billboard 200 през 2005 г. Петкратната носителка на "Грами" стартира празненствата няколко месеца по-рано в началото на октомври с изпълнение на “We Belong Together” на честването на 50 години на Американските музикални награди.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини