Marvel уволни Jonathan Majors след присъдата за нападение над бившата му приятелка

19 декември 2023
Jonathan Majors
Снимка от БГНЕС

Номинираният за "Еми" актьор Jonathan Majors беше уволнен от Marvel Studios, след като беше признат за виновен за нападение над бившата му приятелка. 

В понеделник съдебни заседатели в Ню Йорк отсъдиха, че 34-годишният Majors е нападнал и тормозил британската хореографка Grace Jabbari по време на скандал между двамата през месец март. 

Малко след прочитането на присъдата, говорител на Marvel заяви, че студиото повече няма да работи с актьора.

Наказанието на Majors ще бъде оповестено през февруари. Той може да получи до 1 година затвор. 

Присъдата е голям удар по кариерата на Majors, който се очакваше да участва в редица бъдещи филми от киновселената за супергерои на Marvel.

Majors е в ролята на Канг Завоевателя във филма "Ант Мен и Осата: Квантомания", както и във втория сезон на сериала "Локи", който приключи преди няколко седмици.

Marvel вече отложи премиерата на "Отмъстителите: Династия Канг", в който Majors трябваше да играе основна роля. Той трябваше да влезе в образа и за продължението "Отмъстителите: Секретни войни".

Все още не е ясно дали Marvel Studios планират да намерят заместник на актьора или изобщо да премахнат героя от бъдещите си филми. Според Hollywood Reporter от студиото вече са наели създателя на "Локи" да преработи черновата на сценария за "Династия Канг". Твърди се, че работното заглавие е променено просто на "Отмъстителите 5".

Предстоящият филм "Magazine Dreams" с участието на Majors, който се спрягаше за претендент за "Оскар", също беше отложен след старта на процеса срещу актьора. Американската армия пък се отказа от голяма рекламна кампания със звездата от "Крийд 3".

Бившата му приятелка Jabbari е получила фрактура на пръст, натъртвания и прорезна рана зад ухото при скандала между двамата в кола под наем в Ню Йорк. До ситуацията се стигнало, след като тя видяла на телефона му съобщение от друга жена. 

Новини