Мисията възможна: Tom Cruise пренесе олимпийското знаме в Лос Анджелис

12 август 2024
Tom Cruise
Снимка от БГНЕС

Олимпийските игри в Париж през 2024 година вече са в историята. Домакините показаха отново стилна церемония с много красиви танцово-акробатични изпълнения и светлинно шоу, както и своеобразен концерт с участието на френските банди Phoenix и Air, и белгийската поп звезда Angele, който събра спортистите като публика. 

След предаването на олимпийското знаме от кмета на Париж Ан Идалго на кмета на следващия град-домакин Лос Анджелис, Карън Бас, певицата H.E.R. изпълни американския химн. 

Както се и очакваше, Tom Cruise се появи на "Стад дьо Франс" и точно в стил "Мисията невъзможна" се спусна с въже от покрива на стадиона на терена, където премина през редиците на атлетите, след което прие олимпийското знаме от кмета на Лос Анделис Карън Бас, постави го на мотора си и премина така по улиците на Париж. После паркира в товарен самолет, от който отново скочи, този път с парашут, и се приземи в Лос Анджелис. Там той преобрази надписа "Холивуд" с олимпийските кръгове, като по този начин беше отбелязано предаването на домакинството на Олимпийските игри от Париж на Лос Анджелис, където спортното събитие ще се проведе през 2028 година. 

След тези холивудски каскади Cruise предаде олимпийското знаме на спортистите, последва кратък маратон с флага, който завърши пред сцена на плажа. Там за музикалното шоу се погрижиха Red Hot Chili Peppers, Billie Eilish и звездата на Олимпийските игри в Париж Snoop Dogg, към когото се присъедини и неговият колега и приятел Dr. Dre.

Олимпийските игри в Париж поставиха висок стандарт, като домакинстваха почти всички състезания на емблематични забележителности. Голямата церемония по откриването също се проведе на открито за първи път в съвременната история. Парадът на спортните делегации премина с лодки по река Сена, а музикалната част включваше изпълнения на Lady Gaga и Celine Dion.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини