На 31 години при инцидент загина Liam Payne от One Direction

17 октомври 2024
Liam Payne
Снимка от Animato Music / UMG

Британският певец Liam Payne, бивш член на момчешката група One Direction, почина в Аржентина на 31-годишна възраст, съобщи полицията в Буенос Айрес.

„Liam James Payne, композитор и китарист, бивш член на групата One Direction, почина днес, след като падна от третия етаж на хотел в Палермо“, се казва в изявление на полицията.

Певецът е получил „много сериозни наранявания, несъвместими с живота, в резултат на падането“, заяви пред местната телевизия ръководителят на градската служба за спешна медицинска помощ Alberto Crescenti.

В 17:04 ч. местно време е подаден сигнал на телефона за спешни случаи и екип на Спешна помощ се е отзовал в хотел „Каса Сур“ в столичния квартал „Палермо“. Парамедиците пристигнали седем минути по-късно и констатирали смъртта. Малко по-късно разбрали, че починалият мъж е бил певец и е бил част от известна група.

Payne беше най-известен като част от One Direction заедно с Harry Styles, Niall Horan, Louis Tomlinson и Zayn Malik. След като през 2016 г. групата обяви пауза в съвместната си дейност за неопределено време, бившите членове започнаха самостоятелни кариери. Liam издаде само един албум, „LP1“ през 2019 г.

По-рано този месец беше съобщено, че излизането на втория му албум се отлага за неопределено време, след като сингълът „Teardrops“ не успя да влезе в топ 30 на Обединеното кралство (достигна номер 43). Той се раздели и с мениджъра си по-рано тази година.

Payne стана известен след прослушване за X-Factor през 2008 г. на 14-годишна възраст, където изпълни кавър на „Fly Me To The Moon“ на Frank Sinatra. По-късно той беше сложен в група със Styles, Malik, Horan и Tomlinson, които формират оглавяващата класациите One Direction.

One Direction се превърнаха в една от най-продаваните момчешки групи на всички времена и издават албумите „Up All Night“ през 2011 г., „Take Me Home“ през 2012 г., „Midnight Memories“ през 2013 г., „Four“ през 2014 г. и „Made in the A.M.“ през 2015 г.
 
„Made in the A.M.“ беше издаден без Malik, който напусна групата. След издаването на албума, One Direction обявиха, че слагат пауза на съвместната си дейност и всеки се отдаде на солова кариера.

През юли миналата година Payne разказа за престоя си в рехабилитационен център и коментира свои негативни изказвания за One Direction, направени в подкаста на Logan Paul. През юни в "Impaulsive series" Liam каза, че един от бившите му колеги от групата го е блъснал в стена по време на спор. Също така заяви, че "има много причини", заради които не харесва Zayn.

Според списание Billboard на 2 октомври Payne е присъствал на концерт на бившия си колега от групата Niall Horan в Буенос Айрес.

Magic - Музиката, която обичаш

 

Новини