Нов албум на Roxette излиза след седмица

03 юли 2024
Roxette
Снимка от Orpheus Music

Музиката на Roxette все още достига до нови слушатели по целия свят и феновете може да очакват още нова музика в близко бъдеще. Не само, че ще има мюзикъл базиран на песните, със световна премиера в „Malmo Opera“ в Швеция на 6 септември, а и има извънредна новина за турне на Roxette, което се планира за следващата година.

Турнето започва с два концерта в Южна Африка на 26 февруари и след това продължава в Австралия с осем концерта между 5-16 март. Преди два месеца Per Gessle обяви, че шведската суперзвезда Lena Philipsson ще пее на мястото на покойната Marie Fredriksson.

Чисто нов машъп микс, наречен „Fading Like A Rose“, ще бъде пуснат на 12 юли и ще проправи пътя към изданието на ROX RMX през есента.

“Fading Like A Rose” е чисто нов проект, състоящ се от елементи от шест класически песни на Roxette и води пътя за физическото издание на ROX RMX. Създаден от оригиналния продуцент на Roxette - Clarence Öfwerman, заедно с басиста на Roxette - Magnus Börjeson, “Fading Like A Rose” е почит към историята на хитовете на Roxette. Брилянтните създатели на ремиски David Björk и Yaro също направиха своя собствена интерпретация на „Fading Like A Rose (Everytime Remix)".

“Fading Like A Rose” ще бъде издаден като дигитален миниалбум на 12 юли, както и ограничено издание на 12-инчов винил на 2 август.

Magic - Музиката, която обичаш

 

Новини