Новината за Aerosmith просълзи Brian May

06 август 2024
Brian May
Снимка от БГНЕС

Brian May от Queen реагира на новината, че Aerosmith се оттеглят от сцената. 

В социалните мрежи на 2 август американската рок група потвърди, че отменя прощалното си турне „Peace Out“ и обяви, че спира окончателно с турнетата заради вокалната травма, от която фронтменът Steven Tyler не може да се възстанови.
 
Часове след съобщението в своя акаунт в Instagram May публикува снимка на изявлението на Aerosmith, и сподели:

„Това ме просълзи. Aerosmith са огромна част от живота ми, както и за милиони други рок фенове. Steve Tyler е един от най-великите вокалисти и фронтмени на всички времена – и много тъжно, че неговият необикновен глас е толкова увреден. Всички изпращаме нашата любов и молитви за твоето възстановяване, Steve. Също така е типично за класата на групата, че те са взели и разпространили това смело решение по такъв стилен начин. Кариерата на Aerosmith е наистина нещо, което да празнуваме завинаги. Всичко трябва да отмине – но вдъхновяващата работа на Aerosmith ще продължи да живее – заедно със спомените за наистина една от най-страхотните групи, излизали някога на сцена“.


През май тази година Tyler изненада фенове, присъстващи на концерт на The Black Crowes, с първо изпълнение на живо, откакто увреди гласните си струни миналата година. 

Пренасрочените дати на турнето „Peace Out“ трябваше да започнат на 20 септември в Питсбърг, Пенсилвания.

Последният албум на Aerosmith излезе преди повече от десетилетие - през 2012 г. групата сподели „Music From Another Dimension!“. През 2016 г. Steven Tyler издаде дебютен солов албум, наречен „We're All Somebody from Somewhere“. 

Така на практика последният концерт на бандата се състоя на 9 септември 2023 г. в Елмонт, Ню Йорк. Тогава обаче никой в залата не е предполагал, че присъства на историческо събитие. Tyler беше в страхотна форма, а групата представи пред публиката златни парчета като “Love in an Elevator”, “Cryin’”, “Rag Doll”, “Sweet Emotion” и “Toys in the Attic”. За финал по традиция бяха оставени “Dream On” и “Walk This Way”.

Накрая имаше и изненада за рождения ден на Joe Perry, който навърши 73 години на следващия ден. На сцената беше изнесена торта, а Tyler поведе изпълнението на цялата арена на “Happy Birthday”.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини