Oasis обмислят още дати, билетите за обявените свършиха за часове

01 септември 2024
Oasis
Снимка от БГНЕС

Билетите за концертите на Oasis през 2025 г. бяха разпродадени за часове, въпреки проблемите със сайтовете за продажба, от които се оплакваха през целия ден в събота феновете. Именно на 31 август пропуските за датите във Великобритания и Ирландия бяха пуснати за официална продажба, след като в петък имаше няколкочасова предварителна продажба. 

Групата обяви в социалните мрежи, че билетите за всички обявени дати за концерти са били продадени до 19 часа в събота. 

Първи свършиха пропуските за Дъблин. 

Всеки фен можеше да закупи не повече от 4 билета. Допълнително Oasis си партнираха с платформата Twickets, където можеха да се купят нежелани билети, но на цената, на която са били закупени плюс определени такси. Още в началото на продажбите се появиха сигнали, че билети за концертите се препродават на космически цени в други сайтове, което стана повод от групата да предупредят, че такива билети ще бъдат анулирани от промоутърите. 

В събота обаче се появи и още една неприятна ситуация - феновете се сблъскаха със сравнително ново правило на официалния продавач Ticketmaster, така наречената "динамична ценова система", която в процеса на продажба автоматично и постепенно повишава цените на най-търсените категории билети.

Така например фен сподели, че за шоуто в Дъблин при първоначална цена от 86.50 паунда за билет в един момент цената е достигнака 415.50 паунда.

В рамките на съботния ден бандата обяви три допълнителни дати за концерти заради огромното търсене. Сега в. The Sun съобщава, че братята Gallagher обмислят дали могат да добавят още дати. Източник на изданието дори твърди, че преди турнето следващата година може да има и нова музика от Oasis. 

Обсъжда се и въпросът кои предишни членове на бандата може да се присъединят към турнето. Първоначално беше съобщено, че в обиколката няма да участват други оригинални членове на състава, освен Liam и Noel. Вместо това към тях ще се присъедини групата на Noel, High Flying Birds.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини