Oasis оглавиха британската класация за албуми

08 септември 2024
Oasis
Снимка от БГНЕС

Дебютният албум на Oasis „Definitely Maybe“ се завърна на върха на класациите в Обединеното кралство в петък, 30 години след издаването си, на фона на вълнението на феновете от предстоящите концерти на британската група следващата година.

„Definitely Maybe“ се нареди директно на първото място, когато излезе през 1994 г., а сега записът се върна на челната позиция в чарта, благодарение и на луксозното издание по случай 30-ата годишнина.

Според сайта на британските класации „Definitely Maybe“ се радва на „ръст от 408% на седмична база“ на продажбите и оглавява класациите за винилови албуми, като повече от половината от седмичния му резултат идва от продажби на плочи.

Oasis заемат също 3-то и 4-то място в класацията за албуми с компилационния албум „Time Flies… (1994-2009)“ и записа от 1996 г. „(What’s The Story) Morning Glory?“. 

Oasis, които за последно оглавиха класацията за албуми в Обединеното кралство през 2010 г., обявиха две допълнителни концертни дати в сряда за своето турне поради огромното търсене от страна на феновете, които отчаяно искат да видят групата на живо за първи път от 15 години.

Бандата се раздели през 2009 г. заради скандалите между братята Gallagher. 

На 31 август хиляди фенове чакаха часове наред на онлайн опашки, за да се сдобият с билети за летните шоута във Великобритания и Ирландия. Доста от тях бяха и неприятно изненадани от схемата за „динамично ценообразуване“ на сайта на разпространителите на билети.

Мнозина смятаха, че ще платят рекламираната цена от 148,50 паунда, но в крайна сметка платиха повече от двойно - 355,20 паунда.

Британският надзорен орган за конкуренцията в четвъртък започна разследване на Ticketmaster относно продажбата на билетите и дали е нарушил закона за защита на потребителите.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини