Pearl Jam отмениха няколко европейски концерта заради заболяване

01 юли 2024
Pearl Jam
Снимка от Animato Music / UMG / Danny Clinch

Pearl Jam отмениха още дати от европейското си турне поради продължаващо заболяване в групата.

През уикенда рок бандата трябваше да свири на стадион в Лондон, но изявата беше канселирана. 

Сега от състава отмениха още два концерта в Берлин на 2 и 3 юли.

„Въпреки усилията на всички, групата все още не се е възстановила напълно“, се казва в изявление, споделено в социалните мрежи. 

Следващото им шоу на живо е насрочено за 6 юли в Барселона.

В изявлението групата изрази разочарованието си и подчерта трудността на решението. 

„Осъзнаваме ефектите от това решение. Знаем, че много хора влагат време, пари и емоционалната си енергия, за да се сдобият с билети и след това да дойдат да видят групата, и ни е много тежко, че ви разочароваме. Оценяваме и многобройните хора, чиято упорита работа е вложена в осъществяването на тези шоута. Повярвайте ни, никога не приемаме тези решения с лека ръка и се опитваме да направим всичко възможно, за да бъдем във форма за вас. Искаме да беше възможна промяна на графика за тази част от турнето и се надяваме да се върнем скоро. Парите за билетите ще бъдат възстановени на мястото на закупуване. Благодарим ви за разбирането и подкрепата“. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pearl Jam (@pearljam)

Не се съобщава естеството на заболяването и кои членове на групата са засегнати.

Въпреки това, на по-ранно шоу от турнето, Eddie Vedder намекна, че се е разболял, след като се е здрависвал с фенове на шоуто на групата в Дъблин няколко дни преди това.

Pearl Jam са на турне, за да промотират последния си албум "Dark Matter". След оставащите им дати в Германия и Испания, групата ще направи кратка почивка и на 26 август ще започне американския етап от обиколката.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини