Pras Michel съди Lauryn Hill, тя отговори на обвиненията

02 октомври 2024
Fugees
Снимка от БГНЕС

Lauryn Hill отговори на новото дело, заведено срещу нея от колегата ѝ от Fugees, Pras Michel.

Вчера (1 октомври) беше съобщено, че Michel е завел дело срещу Hill, обвинявайки я в измама, след като юбилейното турне на групата в САЩ беше отменено през август, само няколко дни преди да започне.

В съдебните документи Michel твърди, че турнето им е саботирано от „арогантността“ и „нарцистичните тенденции“ на Hill. Той казва също, че музикалната обиколка на групата през 2023 г., от която също бяха отменени няколко дати, е могла да има„огромен търговски успех“ предвид предварителните продажби, но Hill грубо злоупотребила с организацията, маркетинга и бюджетирането. По думите на Michel тя го е направила умишлено в "подъл опит да спечели облага за себе си“.

В изявление Hill отговори на обвиненията на Michel, като намекна, че те произтичат от собствените му правни проблеми. През април 2023 г. изпълнителят беше осъден за участието си в малайзийска схема за пране на пари за милиарди долари. Той беше признат за виновен по 10 федерални обвинения, включително нарушения на финансирането на кампания, пране на пари, незаконно лобиране, манипулиране на свидетели и заблуждаване на банки. Според различни съобщения именно неговите проблеми със закона са станали причина за отмяната на турнето на Fugees през 2022 г. 

„Трябва да бъде внесена малко яснота и да се представят някои факти. Мълчах и се въздържах, защото разбирах, че Pras е под сериозен натиск заради съдебните си битки и че това може би се отразява на преценката, състоянието на ума и характера му", казва в изявлението си Lauryn Hill и излага седем „факта“ около отменените турнета и тяхното управление, като заявява, че е финансирала почти всеки аспект от обиколката, на фона на съдебните дела на Michel. 

Тя определя делото на Pras като „неоснователно“ и „пълно с неверни твърдения и неоправдани атаки“. По думите ѝ в него се пропуска факта, че той е получил авансово солидни суми за последното турне и не е успял да изплати значителни заеми, отпуснати от самата нея "като акт на добра воля". Hill също така обясни, че турнето през 2023 г. е било планирано в чест на нейния албум „The Miseducation of Lauryn Hill“ и че Fugees не е трябвало да бъдат част от него.

Lauryn твърди, че всъщност въпросното турне за нейния албум е било разширено, за да включва Fugees, именно защото тя е разбрала за проблемите на Pras и е преценила, че той ще има нужда от пари, за да финансира правната си защита. Тук тя уточнява, че Michél е получил в аванс 3 милиона долара, които поискал, за да плати на адвокатите си. За целта Lauryn и Wyclef Jean са се отказали от хонорарите си. Било е подписано и споразумение, че той ще върне парите, но и до момента това не е направено.

На финала Hill казва, че не била част от живота на Pras, когато той е вземал погрешните решения, довели до правните му проблеми, но е направила всичко по силите си, за да му помогне. И въпреки нападките от негова страна продължава да му съчувства и да се надява ситуацията му да се подобри.

След отмяната на датите от турнето в САЩ, през август певицата потвърди, че концертите в Европа ще се състоят по план. Първият би трябвало да е на 7 октомври, но предвид новата ситуация остава неясно дали ще се проведе.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини

Coldplay представиха „Moon Music“ и видеото на „All My Love“

преди 10 часа Coldplay представиха „Moon Music“ и видеото на „All My Love“

Дара Екимова пуска мечтите си да живеят с дебютния албум "Тази стая"

преди 11 часа Дара Екимова пуска мечтите си да живеят с дебютния албум "Тази стая"

Eminem съобщи чрез новата си песен, че ще става дядо

преди 14 часа Eminem съобщи чрез новата си песен, че ще става дядо

Анимирана маймуна е в ролята на Robbie Williams в "Better Man"

преди 33 часа Анимирана маймуна е в ролята на Robbie Williams в "Better Man"

Британската кралска поща пуска марки за 60 години на The Who

преди 35 часа Британската кралска поща пуска марки за 60 години на The Who

Pink Floyd продадоха музикалния си каталог за 400 милиона долара

преди 37 часа Pink Floyd продадоха музикалния си каталог за 400 милиона долара

Разбитата с чук китара за 4000 долара всъщност не била с автограф на Taylor Swift

преди 2 дни Разбитата с чук китара за 4000 долара всъщност не била с автограф на Taylor Swift

Pras Michel съди Lauryn Hill, тя отговори на обвиненията

преди 2 дни Pras Michel съди Lauryn Hill, тя отговори на обвиненията

"Последната" песен на Beatles прозвуча за първи път на живо

преди 2 дни "Последната" песен на Beatles прозвуча за първи път на живо

Мъж плати 4000 долара за китара с автограф на Taylor Swift, после я разби с чук

преди 3 дни Мъж плати 4000 долара за китара с автограф на Taylor Swift, после я разби с чук

James Blunt обеща да се прекръсти по желание на феновете

преди 3 дни James Blunt обеща да се прекръсти по желание на феновете

The Boss обяви допълнителни 8 дати за концерти в Европа

преди 3 дни The Boss обяви допълнителни 8 дати за концерти в Европа