Prince записал солова версия на „Bad“ на Michael Jackson

06 август 2024
Prince
Снимка от YouTube screenshot

Prince записал и изтрил „невероятна“ солова версия на „Bad“ на Michael Jackson.

Певицата, барабанист и чест сътрудник на Prince Sheila E разказа за това в токшоу и  обясни защо соло изпълнението на Prince никога не е видяло бял свят. 

Първоначално „Bad“ е трябвало да бъде дует между Prince и Michael, но музикантът от Минеаполис отказал, от една страна защото преценил, че песента ще е хит и без негово участие, а от друга - не му харесвала идеята да изпее фразата от текста „your butt is mine“.

Sheila E говори за притесненията на Prince във връзка с текста и добави, че е помогнала на музиканта да презапише парчето, като неговата версия била „толкова фънки“ и „толкова невероятна“: 

„Това беше невероятна версия на това, което песента трябваше да бъде. След като я записахме, си казахме: „О, Боже мой, нямаме търпение Michael да я чуе“.

След това обаче Prince изтрил записа, така че Jackson никога не чул соловата му версия. Sheila E разказа още, че покойният ѝ колега често е изтривал току-що завършени записи на различни песни, които им били изпращани. По думите ѝ той го смятал за забавно. 

Вокален аранжор на „We Are The World“ наскоро призна, че според него Prince се е „страхувал“ от Michael Jackson, като каза:

„Имах чувството, че Prince има проблем с мъжете. При него всичко беше с жени. Това го караше да се чувства добре“.

Tom Bahler, който помогна на продуцента Quincy Jones да създаде благотворителния сингъл, също спекулира, че възмущението на Prince относно текста на „Bad“ е било просто „едно от извиненията му“ да не работи с Jackson.

Междувременно записи от 2016 г. разкриха степента на враждата между Prince и MJ, като Кралят на поп музиката казва за колегата си: 

„Доказал съм се от съвсем малък. Не е честно. Според него аз съм негов опонент. Надявам се да се промени, защото ще пострада. Той е от типа, който може да се самоубие или нещо подобно".

Jackson също така описва Prince като „един от най-грубите хора, които някога съм срещал“ и казва, че е бил „злобен и гаден към семейството ми“.

Prince наскоро беше въведен посмъртно в Залата на славата на авторите на песни. Сестра му каза, че това е „наградата, която искаше повече от всяка друга в живота си“.

Magic - Музиката, която обичаш 

Новини