Първи трейлър на сериала "Дюн: Пророчество"

16 май 2024
Dune
Снимка от YouTube screenshot

Докато феновете тръпнат в очакване на трето продължение на кинохита "Дюн" на Denis Villeneuve, беше представен първи трейлър на сериала-предистория "Дюн: Пророчество".

Действието в поредицата се развива 10 000 години преди сагата за Пол Атреидски от филмите на канадския режисьор. Според официалното резюме ""Дюн: Пророчество" следва две сестри Харконен, които се борят със силите, заплашващи бъдещето на човечеството, и създават легендарната сестринска секта, която ще стане известна като Бин Джезърит". 

Сред звездите на сериала са Emily Watson, Mark Strong, Olivia Williams, и Travis Fimmel. "Дюн: Пророчество" е базиран на книгата от 2012 г. "Сестринството на Дюн", написана от сина на Франк Хърбърт, Брайън, и Кевин Дж. Андерсън.

Първият сезон на сериала ще има 6 епизода. Засега е известно само, че ще излязат през есента, но точна дата за момента няма. Трейлърът на "Дюн: Пророчество" излезе по-малко от седмица преди филмът "Дюн: Част втора" да стане достъпен за стрийм. Това ще се случи на 21 май.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини