R.E.M. отбелязват 25 години на албума "Up" с ново издание

08 ноември 2023
REM
Снимка от facebook.com/REMhq

R.E.M. ще отбележат 25-годишнината на албума "Up" с ново издание. 11-ият албум на групата излиза през есента на 1998 г. и разделя мненията на фенове и критици. 

Обновената версия на "Up" ще даде възможност за нов поглед върху песните. 

"Много хора може би няма да го харесат, защото не звучи като музика на R.E.M. Ние не искахме да звучим като R.E.M., а като три момчета, каквито бяхме навремето", каза Mike Mills, басист и съосновател на групата.

"Up" стига до номер 3 в класацията за албуми на Billboard, а сингълът "Daysleeper" влиза в топ 20 в класацията на музикалното издание за алтернативна музика. Парчето "Lotus" се нарежда под номер 31 в класацията за алтернативна музика и в класацията за рок музика. 

"Трябва да ги чуем отново", каза Mills. "Няма да са по вкуса на всеки, а това е добре". 

"Up" е първият албум на групата, записан след оттеглянето на барабаниста и съосновател на R.E.M. Bill Berry. В групата остават Mills, вокалистът Michael Stipe и китаристът Peter Buck. 

"Беше свежо начало за нас като група от трима души", каза Mills. "Смятам, че свършихме добра работа".

Албумът съдържа 14 парчета. Луксозното издание излиза в петък и включва непознат за феновете сет от гост-участие в телевизионния сериал Party of Five ("Маса за петима"), състоящ се от песните "Man on the Moon", "Losing My Religion" и "It's the End of the World as We Know It (and I Feel Fine)".

Новини