Robert Downey Jr се завръща във филмите на Marvel!

28 юли 2024
Robert Downey Jr
Снимка от БГНЕС

Robert Downey Jr се завръща в света на супергероите на Marvel след пет години - но не в ролята на Железния човек, която стартира блокбастър франчайза.

Актьорът ще се появи отново, но като д-р Виктор фон Дуум, виден злодей в комиксите, които породиха популярната филмова поредица.

Downey Jr ще се появи в "Avengers: Doomsday", който трябва да бъде пуснат през май 2026 г., и още една част, озаглавена "Secret Wars" година по-късно.

Звездите, които се присъединяват към франчайза на Marvel, бяха представени на събитието Comic Con в Сан Диего.

Downey Jr се появи на сцената, скрит зад емблематичната маска и зеленото наметало на Доктор Дуум, преди да се разкрие пред феновете.

Пред репортерите той каза: 

"Харесва ми да играя сложни герои".

59-годишният Downey допринесе за стартирането на филмовата вселена на Marvel, като участва в първия ѝ филм "Железният човек" през 2008 г.
За последно той се появи в "Отмъстителите: Краят" през 2019 г.

Американският актьор спечели "Оскар" за ролята си в "Опенхаймер" по-рано тази година.

Marvel планира да пусне още три филма през 2025 г., преди Отмъстителите да се върнат на големия екран.

В "Капитан Америка: Прекрасният нов свят" Harrison Ford ще замени покойния William Hurt като генерал Тадеус „Гръмовержеца“ Рос.
Florence Pugh ще поеме водеща роля в "Thunderbolts", докато Pedro Pascal ще направи своя дебют в Marvel вселената във "Фантастичната четворка 4: Първи стъпки".

Филмовата поредица на Marvel генерира приходи от 30 милиарда долара в боксофиса – първият франчайз, постигнал това – но печалбите се забавят през последните години.

Въпреки това излезлият преди дни "Дедпул и Върколака" с участието на Ryan Reynolds и Hugh Jackman, предложи шанс за потенциално възраждане - филмът спечели 96 милиона долара само в деня на премиерата си в петък.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини