Roger O’Donnell от The Cure съобщи, че се лекува от рак на кръвта

02 септември 2024
The Cure
Снимка от БГНЕС

Roger O’Donnell от The Cure разкри, че е бил диагностициран с рак на кръвта миналата година.

Клавиристът сподели новината на 1 септември, за да отбележи първия ден от месеца за борба с рака на кръвта.

„През септември миналата година бях диагностициран с много рядка и агресивна форма на лимфом“, написа той в Twitter/X. „Пренебрегвах симптомите няколко месеца, но накрая отидох на скенер и след операция резултатът от биопсията беше опустошителен. Сега завърших 11 месеца лечение при едни от най-добрите специалисти в света и с второ мнение и съвети от екипите, които са разработили лекарствата, които ми се дават. Имах полза от най-новата научнофантастична имунотерапия и някои лекарства, използвани за първи път преди 100 години“.

O’Donnell каза на феновете, че вече се е възстановил: 

„Добре съм и прогнозата е невероятна, лудият убиец с брадвата почука на вратата и ние не му отворихме“.

„Ракът МОЖЕ да бъде победен, но ако бъдете диагностицирани достатъчно рано, имате много по-добри шансове, така че всичко, което трябва да кажа, е да отидете НА ПРЕГЛЕД, ако имате и най-малкото съмнение, че имате симптоми, отидете и се прегледайте“, призова музикантът. 

И добави още:

„Накрая, ако познавате някой, който е болен или страда, говорете с него, всяка една дума помага, повярвайте ми, знам го. Бих искал също да благодаря на моите лекари, всички те са рокзвезди, на всички медицински сестри и техници, на моите приятели, семейство и моята партньорка Mimi, защото понякога е по-трудно да си от другата страна на това…“.

Миналата година беше обявено, че O’Donnell няма да участва в латиноамериканското турне на групата поради неуточнени „здравословни причини“. 

O’Donnell се присъединява към The Cure през 1987 г., но напуска групата на два пъти - през 1990 г. и 2005 г. Присъединява се отново към състава през 2011 г.

През 2020 г. The Cure казаха пред сайта NME, че предстои да издадат два нови албума. Две години по-късно от състава съобщиха, че "много скоро" ще пуснат албум със заглавие "Songs Of A Lost World".  
 
През 2022 г. The Cure стартираха световно турне от Латвия, където изпълниха две нови песни ("Alone" и "Endsong") и приветстваха китариста и кийбордист Perry Bamonte, който се завърна в бандата. Последваха още нови песни, включително "I Can Never Say Goodbye", "Another Happy Birthday" и "A Fragile Thing".
 
Наскоро групата обяви, че ще издаде две нови композиции под формата на записи от изпълнение на живо в подкрепа на организация за борба с климатичните промени и защита на околната среда.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини