Roger Taylor заговори за нова музика от Queen

15 октомври 2024
Queen
Снимка от queenonline.com

Roger Taylor намекна за нова музика от Queen – почти 30 години след последния им албум.

Легендарната група издаде посмъртно своя 15-ти и последен студиен запис, „Made In Heaven“, през 1995 г. след смъртта на фронтмена Freddie Mercury през 1991 г.

През 2004 г. Queen започват да свирят с Paul Rodgers като техен водещ вокалист, преди Adam Lambert да поеме ролята през 2011 г. Последният наскоро свири с групата на тяхното мащабно турне „Rhapsody“, което приключи в Токио този февруари.

Queen споделиха преоткрита песен с вокалите на Mercury, „Face It Alone“, през октомври 2022 г.

По време на интервю за сп. Uncut барабанистът Taylor беше попитан дали Queen биха могли потенциално да записват и издават нов материал. 

„Мисля, че можем“, отговори той. „Brian [May] и аз разговаряхме онзи ден и двамата си казахме, че ако имаме добър материал, защо не? Все още можем да свирим. Все още можем да пеем. Така че не виждам защо не".

Миналата година May разкри, че Queen са се „пробвали малко“ в създаването на нова музика с Lambert. 

„Само че не сте чували нищо за това“, продължи китаристът. „Трябва да е нещо толкова специално, че да почувстваме, че бихме искали да го пуснем на публиката“.

Lambert призна, че има известен „натиск“ за завръщането на Queen с нов материал.

„Ако ще пуснат нещо ново, то трябва да е на определено ниво“, обясни той. „Трябва да е правилното нещо. И винаги съм се питал „Уместно ли е аз да правя нов материал?“. Това ме плаши“.

През 2021 г. May каза, че създаването на нова музика на Queen „трябва да бъде много спонтанен момент“, но потвърди, че са се състояли записи.

„Всъщност Adam, Roger и аз бяхме в студиото, опитвайки разни неща, просто защото ни хрумнаха. Но до този момент не сме имали усещането, че нещо, което сме направили, ни е докоснало по правилния начин. Така че не е като да сме затворени за идеята, просто все още не се е случило“.

В коментар за концертите с Queen през 2020 г. Lambert каза, че не се опитва да имитира“ на Mercury: „Freddie и аз сме различни. Изглеждаме различно, имали сме различни преживявания”.

Наскоро съпругата на May, Anita Dobson, сподели, че музикантът се възстановява добре след "лекия инсулт", за който той съобщи на феновете

Към момента Queen нямат насрочени концерти. Неотдавна от групата съобщиха, че ще пуснат обновено и разширено издание на дебютния си албум от 1973 г.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини