Sabrina Carpenter подобри 46-годишен рекорд на Olivia Newton-John

13 октомври 2024
Sabrina Carpenter
Снимка от БГНЕС

Sabrina Carpenter влезе в историята на британската класация за сингли. 

Американската певица вече е жената с най-много седмици под номер 1 в чарта в рамките на една година. 

Родената в Пенсилвания звезда е прекарала на върха на британската класация за сингли общо 19 седмици през 2024-та, благодарение на трите си хита: "Espresso" (7 седмици), "Please Please Please" (5 седмици) и "Taste" (7 седмици до момента).

Така Sabrina подобри рекорд, поставен преди 46 години от покойната Olivia Newton-John, която прекарва 16 седмици на върха на класацията през 1978 г., и се изравни с Ed Sheeran за най-много седмици на първо място в една календарна година през този век.

Противоречивата криминална драма на Netflix "Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story" изпрати два ретро хита обратно в топ 40.

Сингълът на Crowded House от 1987 г. "Don’t Dream It’s Over" се появява отново на 37-мо място, следван от "I’m Gonna Miss You" на Milli Vanilli на 40-то място. Последната песен звучи в сцената с погребението на родителите на братята през 1989 г. и е била пусната от тях. Този избор се стори толкова шокиращ за мнозина, че се наложи създателят на сериала Ryan Murphy да даде обяснение. Той потвърди, че това наистина се е случило и добави, че подобно нещо "просто не можеш да си измислиш".  

Сериалът е втори сезон от антологията "Monsters" на стрийминг платформата, Murphy и Ian Brennan. В него се проследява историята на братята, които убиват родителите си. Първият сезон беше за серийния убиец Jeffrey Dahmer, а третият сезон, който е в процес на разработка, е посветен на серийния убиец Ed Gein. В ролята ще бъде актьорът Charlie Hunnam.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини