Shania Twain покори Гластънбъри

01 юли 2024
Shania Twain
Снимка от БГНЕС

Shania Twain привлече публика почти колкото Coldplay в Гластънбъри в неделя. Световноизвестната кънтри звезда даде всичко от себе си на сцената Пирамидата в престижния слот за музикални легенди на фестивала. 

Според BBC в дните преди участието си певицата е била много развълнувана за предстоящата си изява, а в събота е обиколила терена на събитието и дори се е срещнала с Dua Lipa, за да получи малко съвети от човек, който вече има опит в Гластънбъри (Dua е хедлайнер на тазгодишното издание, нейното участие беше в петък). 

И макар да не ѝ беше позволено да осъществи амбицията си да излезе с истински кон на сцената, все пак Shania е намерила "вратичка" - тя се появи в компанията на така наречените драг кралици, които носеха реквизитни конски глави. Освен това преди шоуто на звездата британска железопътна компания промени някои от имената на влаковете си и ги брандира като "Shania Trains". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BBC Radio 2 (@bbcradio2)

Изпълнението на 58-годишната кънтри легенда започна с вечния ѝ хит "That Don’t Impress Me Much", следван от "Don’t Be Stupid (You Know I Love You)" и "You Win My Love", както и "You’re Still The One".

За лош късмет подобно на Cyndi Lauper в събота, шоуто на Twain също премина през технически проблеми, заради които някои фенове се оплакаха по-късно от звука. 

Участието на Shania Twain на фестивала идва на фона на растящата през последната година популярност на кънтри музиката. Преди шоуто певицата каза, че е много развълнувана да последва стъпките на звезди като Dolly Parton, Diana Ross и Kenny Rogers с изпълнение в сегмента "Легенди".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BBC Radio 2 (@bbcradio2)

Сетлист: 

That Don’t Impress Me Much
Don’t Be Stupid (You Know I Love You)
You Win My Love
Up!
I’m Gonna Getcha Good
You're Still The One
Forever And Always
Come On Over
Any Man Of Mine
Giddy Up!
Whose Bed Have Your Boots Been Under?
Honey, I'm Home
From This Moment On
(If You're Not in It for Love) I'm Outta Here!
Man! I Feel Like A Woman!

Magic - Музиката, която обичаш

Новини