Шоу с дронове отбеляза началото на фестивала в Гластънбъри

27 юни 2024
Glastonbury
Снимка от БГНЕС

Шоу с дронове отбеляза началото на фестивала в Гластънбъри. 

Феновете станаха свидетели на завладяващ светлинен спектакъл в небето, изобразяващ някои от емблемите на събитието, включително сцената Пирамидата, а накрая дроновете изписаха "Glastonbury" с характерния шрифт.
John Hopkins, главен изпълнителен директор на компанията зад шоуто с дронове, каза, че то е замислено като "празник на изкуството и културата" и се стреми да "обединява хората чрез споделено усещане за чудо".

Представлението включваше 576 дрона, програмирани да следват определени GPS пътеки и да регулират цвета и яркостта си, за да "разкажат история в небето".

Dua Lipa, Coldplay и SZA са хедлайнери на тазгодишния фестивал в Гластънбъри. Това e първият път в историята, когато жени заемат две от трите места за водещите изпълнители на събитието. Преди дни от британската телевизия BBC обявиха, че ще излъчат участията на Dua Lipa и Coldplay на живо на сайта си, което се прави за първи път. 

Chris Martin и компания са първите музиканти, които ще бъдат хедлайнери на фестивала за пети път, като ще свирят на основната сцена Пирамидата. Досега те са били начело на афиша на събитието през 2002, 2005, 2011 и 2016 г.

Кънтри звездата Shania Twain пък ще пее в престижния "слот на легендите" в неделя следобед.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини