Синът на Chester Bennington с яростна критика към Linkin Park

10 септември 2024
Linkin Park
Снимка от Orpheus Music / James Minchin III

Синът на покойния вокалист на Linkin Park Chester Bennington разкритикува групата, че е заменила баща му с Emily Armstrong.

Във вече неактивни клипове, които бяха публикувани в Instagram Story, Jaime Bennington твърди, че като е представил новия състав на Linkin Park миналата седмица, основателят на групата Mike Shinoda "безшумно e изтрил живота и наследството" на баща му. Той също така коментира обвиненията за връзките на Armstrong със сциентологията и нейната предполагаема подкрепа за актьора Danny Masterson по време на процеса му за изнасилване през 2020 г.

Малко след представянето на Armstrong се надигна вълна от недоволство срещу нея, на което тя отговори с изявление. В него новата вокалистка на бандата се дистанцира от актьора, заявявайки, че не е говорила с него, откакто е присъствала на предварителното изслушване по делото срещу него, където са били разкрити "невъобразими подробности" за престъпленията му. Masterson беше признат за виновен.

В Instagram Jaime каза, че на феновете им е трудно да осмислят избора на певицата. Добави, че групата не е отговорила на притесненията на почитателите си след появата на обвиненията, както и че са "предали доверието" на своите последователи.

В дълга поредица от видео публикации Bennington също обвини Shinoda, че го е блокирал в социалните мрежи и че групата не го е уведомила за тяхното събиране.

„Те не дойдоха при мен с това съобщение, не ме попитаха как се чувствам, не ми предложиха билет“, каза той.

Armstrong преди беше фронтдама на рок групата Dead Sara от Лос Анджелис. Тя дебютира като вокалистка на Linkin Park в излъчване на живо в четвъртък заедно с новия барабанист Colin Brittain. Бандата обяви също, че ще издаде нов албум и ще направи турне. 
 
Magic - Музиката, която обичаш

Новини