След силен летен сезон кампанията “Не сте сами” се завръща в училищата

04 септември 2024
НЕ СТЕ САМИ
Снимка от БГНЕС

Две ключови институции си подават ръка в тазгодишното издание на кампанията "Не сте сами".

Агенция "Митници" провежда инициативата над 20 години с цел превенция и борба с наркотичните зависимости, а тази година Националната агенция за приходите (НАП) се присъединява, за да напомни, че и хазартът крие риск от зависимост

Разширената кампания „Не сте сами“ включва различни инициативи, които имат за цел да популяризират рисковете от употребата на наркотици и от пристрастяването към хазартни игри, както и възможностите за предпазване от тези зависимости.

Основна дейност в кампанията е организиране на лекции пред ученици в училища и в партньорство с други държавни, общински и неправителствени организации. Целта е да образова децата и младежите (най-вече на възраст 14-17 години) за вредите от употребата на наркотици и за рисковете от развитие на хазартна зависимост, както и да им представя идеи за алтернативни и безопасни форми на социализация и забавление като спорт, музика и изкуства.

От старта на учебната година кампанията ще продължи предимно в училищата със срещи с учениците, а повече за нея ще научите от интервюто ни с Вяра Генова от Агенция "Митници" и Анна Митова от НАП:
 


Magic - Музиката, която обичаш

Новини