Snoop Dogg потанцува с олимпийския огън в Париж

26 юли 2024
Snoop Dogg
Снимка от БГНЕС

Часове преди официалното откриване на Олимпийските игри в Париж Snoop Dogg стана един от последните участници в щафетата с олимпийския огън. 52-годишният рапър понесе факлата с танцова стъпка по улиците на парижкото предградие Сен Дени този следобед. 

Видео публикувано в акаунта на Игрите в Instagram показва как Snoop Dogg, облечен с бял олимпийски спортен екип и със златисти сникърси, запалва своя факел от предходния носител на огъня и след това тръгва по трасето с характерната си усмивка и с плавни танцови движения, махайки на феновете. 

Snoop каза в интервю, че когато е приел ролята на факлоносец, той си помислил за изненадващия момент, когато Мохамед Али, който по това време се бореше с болестта на Паркинсон, запали олимпийския огън по време на игрите в Атланта през 1996 г.

"Беше емоционално за всички нас да видим шампиона да държи този факел и да върви там. Това е моята версия на онзи момент. Не искам да ставам прекалено емоционален, но знам, че това е нещо много специално. Гледам на това като на огромна чест и нещо, което наистина уважавам. Никога не бих мечтал за нещо подобно. Ще се държа по най-добрия начин. Ще бъда в най-добрата си атлетична форма. Ще мога да дишам бавно, да вървя бързо и да държа факела с усмивка на лицето си, защото осъзнавам колко престижно е това събитие". 

Освен в щафетата Snoop ще бъде ангажиран и като звезден спортен коментатор на американската телевизия NBC по време на Олимпиадата. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини